.

Russell Crowe, recompensat cu un glob de cristal onorific

Distribuie prietenilor tai!

Russell Crowe va fi recompensat cu un Glob de Cristal pentru contribuţii artistice deosebite aduse industriei cinematografice la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary (30 iunie – 8 iulie), informează revista americană Variety.

Actorul neozeelandez, premiat cu Oscar, îşi va etala şi talentul muzical alături de trupa sa, Indoor Garden Party, care va susţine un concert în seara de deschidere a prestigiosului festival organizat în Republica Cehă. Totodată, organizatorii evenimentului au anunţat vineri că actorul american Johnny Depp va apărea în trailerul festivalului, care va fi lansat în timpul ceremoniei de deschidere.

Russell Crowe, care s-a născut în Noua Zeelandă dar s-a mutat în Australia în perioada copilăriei, şi-a început cariera de actor la vârsta de şase ani, lucrând în teatru şi televiziune. În 1989, a început să joace şi în filme australiene, apărând apoi în pelicule precum “The Crossing” (1990), “Proof” (1991) şi “Romper Stomper” (1992). A câştigat două premii ale Academiei de Film din Australia: pentru cel mai bun actor în rol secundar datorită interpretării din “Proof” şi pentru cel mai bun actor în rol principal datorită evoluţiei sale din “Romper Stomper”.

Prima lui apariţie într-un film american datează din timpul colaborării cu Gene Hackman, Sharon Stone şi Leonardo DiCaprio în pelicula western din 1995 “The Quick and the Dead”, regizat de Sam Raimi. A fost apreciat de public şi de criticii de specialitate pentru interpretarea personajului Bud White în filmul “L.A. Confidential”, regizat în 1997 de Curtis Hanson. Lungmetrajul “The Insider”, regizat de Michael Mann în 1999, i-a adus prima nominalizare la Oscar şi la Globurile de Aur.

În 2001, Russell Crowe a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal după ce l-a interpretat pe generalul roman Maximus în filmul “Gladiator”, regizat de Ridley Scott. În anul următor, a primit cea de-a treia nominalizare la Oscar şi a câştigat primul Glob de Aur şi primul său premiu BAFTA pentru interpretarea unui geniu al matematicii, John Nash, în pelicula “A Beautiful Mind”, regizată de Ron Howard.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.