.

Astra Zeneca recunoaste ca vaccinul anti-COVID formeaza cheaguri de sange

Distribuie prietenilor tai!

Compania farmaceutica AstraZeneca a recunoscut, pentru prima data, ca vaccinul sau anti covid-19,  Covishield, poate provoca efecte adverse, inclusiv cheaguri de sange fatale.

Totusi, se precizeaza ca aceste efecte adverse sunt rare. O plangere colectiva, in numele a 50 de victime, a ajuns in instanta in Marea Britanie. Partile vatamate cer daune de 100 de milioane de lire sterline. Reclamantii afirma ca vaccinul Covishield a dus la decese si la probleme grave de sanatate.

“Se recunoaste faptul ca vaccinul Astra Zeneca poate, in cazuri foarte rare, sa provoace decese si probleme de sanatate. Mecanismul cauzal nu se cunoste” – arata documentul inaintat de compania farmaceutica instantei.  Este vorba despre tromboza si trombocitopenie. Astra Zeneca sustine insa ca aceste probleme pot sa apara si in absenta vaccinului.

Unul dintre reclamanti spune ca in corp i s-au dezvoltat cheaguri de sange dupa vaccinare si apoi a avut probleme neurologice ireversibile. In urma acestora, el nu a mai putut sa lucreze si a ramas fara venituri.

Interesant:   Suntem in plina canicula! Iata cateva sfaturi contra deshidratarii

Vaccinul anti-COVID pus la punct de Astra Zeneca a fost administrat in peste 150 de tari, inclusiv in Romania.

Covishield a fost pus la punct de AstraZeneca in colaborare cu Universitatea Oxford si a fost fabricat de  Serum Institute din India. Inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut anterior ca vaccinul Covishield poate avea asemenea efecte.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.