.

Oppenheimer, marele favorit la Oscar cu 13 nominalizari

Distribuie prietenilor tai!

Pelicula despre cursa din cel de-al doilea Razboi Mondial pentru construirea bombei atomice a primit nu mai putin de 13 nominalizari la Premiile Academiei.

Oppenheimer – in rolul principal Cillian Murphy, din Peaky Blinders – este marele favorit al celei de-a 96-a editii a premiilor Oscar.  Decernarea Premiilor Acadmiei va avea loc pe 10 martie. Pelicula a fost nominalizata la categoria cel mai bun film, iar Cillian Murphy a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor. Murphy era in Irlanda, acasa la parintii sai, la un ceai, cand telefonul a inceput sa sune cu marele anunt.

“Ma simt privilegiat si norocos ca am jucat intr-un film cu care oamenii au relationat asa de bine, atat comercial, cat si in randul criticii” – a marturisit actorul irlandez.

Killers of the Flower Moon, Barbie, The Holdovers, Poor Things, Maestro, American Fiction, Anatomia unei prăbușiri, Past Lives şi Zone of Interest candideaza si ele la categoria cel mai bun film.

Categoria cel mai bun actor in rol principal

Cillian Murphy ii are drept rivali la ravnita statueta pe Bradley Cooper (rolul Bernstein in Maestro), Colman Domingo (Rustin), Paul Giamatti (The Holdovers), Jeffrey Wright (American Fiction).

Categoria cea mai buna actrita

Lily Gladstone – Killers Of The Flower Moon

Emma Stone – Poor Things

Carey Mulligan – Maestro

Sandra Huller – Anatomia unei prabusiri

Annette Bening – Nyad

Oscarul pentru cel mai bun regizor va fi disputat de:
–  Justine Triet – Anatomia unei prabusiri
– Martin Scorsese – Killers of the Flower Moon
– Christopher Nolan – Oppenheimer
– Yorgos Lanthimos – Poor Things
– Jonathan Glazer – The zone of Interest

MM

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.