.

Oare acesta e postul vizat de Iohannis?

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, nu are sanse sa-si vada visul cu ochii si sa ajunga secretar-general NATO. Probabil ca a cerut acest post, stiind ca va fi refuzat, dar fortand astfel o numire intr-un alt post important la nivel international.

Pentru ca postul de secretar-general NATO e ca si dat premierului Olandei, Mark Rutte, se spune ca Iohannis ar viza un post la Uniunea Europeana. Recent, presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anuntat ca va avea un comisar pentru apărare, dacă ea rămâne la conducerea executivului comunitar dupa alegerile europarlamentare din iunie. Este limpede ca Von der Leyen nu ar fi evocat acest lucru daca liderii europeni nu ar fi deja decis ca UE se va “inarma” cu un comisar pentru Aparare/Inarmare. “Trebuie sa cheltuim mai mult, să cheltuim mai mult ca europeni pentru aparare; acesta este motivul pentru care voi avea un comisar european pentru aparare” – a declarat presedinta Comisiei Europene.

Interesant:   Clotilde Armand a fost trimisa in judecata

In presa europeana se vorbeste demult despre infiintarea acestui post, asadar nu e o surpriza. Cel mai probabil, Iohannis, constient ca nu are sanse la NATO, lucru pe care il stia din clipa in care si-a anuntat candidatura, vizeaza acest post de Inalt Reprezentant UE pentru Aparare. Cu alte cuvinte, stratagema cunoscuta: tintesc cat mai sus, pentru ca apoi sa mi se dea totusi ceva, chiar daca nu postul pentru care candidez.

Premierul Olandei, Mark Rutte, are deja sustinerea a 28 de tari aliate, inclusiv al statelor mari, a caror voce conteaza: Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania. Iar recent Rutte a primit si sustinerea unui alt actor important din NATO: Turcia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.