.

A inceput Saptamana Sfintelor Pătimiri

Distribuie prietenilor tai!

Basilica, agentia de presa a Patriarhiei Române, anunta programul liturgic pentru zilele urmatoare. A inceput Saptamana Sfintelor Patimiri, iar slujbele Deniilor sunt programate zilnic, la ora 17,00, la Catedrala Patriarhala.

Potrivit Basilica a Patriarhiei Romane, slujbele se vor desfasura astfel: in Sfanta si Marea Joi la 9.30 are loc Sfanta. In Sfanta si Marea Vineri, de la 8.00 la 11.30 aree loc Vecernia cu scoaterea Sfantului Epitaf (între orele 11,30 si 16,50 credinciosii vor putea trece pe sub Sfantul Epitaf). In Sfanta si Marea Sambata, de la 8.00 la 12.30  are loc Slujba Ceasurilor, Obednita si Vecernia unita cu Liturghia Sfantului Vasile cel Mare.

Învierea Domnului – Sfintele Pasti

La miezul noptii,  Parintele Patriarh Daniel va oferi Sfanta Lumina ierarhilor, preotilor si diaconilor în pridvorul din fata Resedintei Patriarhale, iar acestia o vor distribui credinciosilor pe culoarele special amenajate; slujba Învierii va fi oficiata în exteriorul Catedralei Patriarhale, iar Sfanta Liturghie va fi în interior. La pranz, la ora 12.00 are loc Slujba Vecerniei Învierii Domnului (A doua Înviere) în interiorul Catedralei Patriarhale.

Interesant:   Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Traditia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurata de Parintele Patriarh Daniel în anul 2009, continua si în acest an.

Sfanta Lumina va fi adusa de la Ierusalim, in seara zilei de sambata, 4 mai 2024, de parintele arhimandrit Teofil Anastasoaie, Superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte, si va fi oferita, ca întotdeauna, delegatilor eparhiilor Patriarhiei Romane prezenti la Aeroportul International „Otopeni”.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfanta fiecarei parohii din cadrul lor. Si în acest an, Lumina Sfanta va fi dusa, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, de la Bucuresti la Chisinau, unde va fi oferita parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

În aceeasi seara, în jurul orei 19.00, Sfanta Lumina va fi primita la Catedrala Patriarhala de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.