.

Ce fac oamenii bogaţi când au datorii? Învaţă şi tu să le gestionezi smart!

datorii oameni bogati
Distribuie prietenilor tai!

Datoriile apar atunci când se produce un decalaj între venit şi cheltuieli, deoarece încercând să compenseze diferenţa, oamenii se îndatorează. Angajaţii KRUK România, companie care asigură servicii de colectare creanţe, au întâlnit numeroase probleme cu care se confruntă clienţii cu datorii, însă toate converg în acelaşi punct când este vorba despre rezolvare.

Pentru a ieşi din problemele financiare, persoana cu datorii trebuie să conştientizeze cauzele debitului restant şi să le identifice cu precizie. Poate fi vorba despre pierderea locului de muncă, un accident? Poate, dar în majoritatea cazurilor, datoria se acumulează din cauza obiceiurilor proaste asociate adesea cu consumul excesiv.

Chiar şi oamenii bogaţi au datorii; este foarte interesant de aflat cum le gestionează!

Cei care caută ajutor pentru plata datoriilor se pot inspira din experienţa oamenilor bogaţi. Aşa pot afla că oamenii cu datorii vor reuşi să treacă de problemele pe care acestea le generează adoptând noi obiceiuri, în speţă, planificându-şi corect cheltuielile, evitând achiziţiile impulsive şi utilizarea abuzivă a cardurilor de credit. Mai mult, există şi situaţii în care pentru a se evita supra-îndatorarea, poate fi necesar să se ia în considerare vânzarea anumitor bunuri, iar cu banii obţinuţi să se plătească datoriile.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Poate părea ciudat, însă oamenii bogaţi tind să-şi construiască averea pe termen lung şi să trăiască sub posibilităţile lor. Cei mai mulţi sunt chibzuiţi şi economisesc. De altfel, portretul oamenilor bogaţi poate fi descris astfel:

 • cheltuiesc mai puţini bani decât câştigă;
 • economisesc mult şi îşi cresc economiile;
 • îşi gestionează finanţele cu atenţie;
 • profită de oportunităţi de investiţii sau de afaceri atunci când apar;
 • nu aleg doar produse sau servicii de lux;
 • pot trăi într-o casă modestă.

Oamenii bogaţi ies din datorii urmând anumite reguli

Potrivit angajaţilor KRUK care se ocupă de servicii de colectare debite, urmând exemplul celor care reuşesc atunci când îşi propun să facă ceva, cei cu datorii vor reuşi acelaşi lucru. Sunt cazuri în care chiar şi oamenii bogaţi ajung să facă datorii, însă cei mai mulţi gestionează bine această situaţie, ţinând cont de reguli, precum următoarele:

 • cheltuiesc mai puţin decât totalul veniturilor lunare: oricine poate să facă un astfel de test, trăind cu mai puţini bani decât câştigă. În final, se poate afla care este minimul cu care se poate trăi confortabil;
 • nu urmăresc încontinuu să îi impresioneze pe ceilalţi: oricine poate găsi că a fi independent din punct de vedere financiar este mai important decât să arăţi prosper;
 • economisesc lunar: chiar dacă au datorii, oamenii bogaţi reuşesc să şi economisească. Pentru a obţine acest obiectiv, economisesc o sumă fixă lunar sau chiar săptămânal şi nu se ating de ea;
 • îşi gestionează activele cu grijă: se folosesc de experienţă unui consilier financiar pentru a-şi investi economiile optim;
 • îşi protejează veniturile şi activele făcând asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, asigurări pentru locuinţe şi auto;
 • adoptă obiceiuri bune: îşi păstrează bunurile materiale pentru a le prelungi viaţa, folosesc ce au deja, nu cumpără doar pentru distracţie, nu cheltuiesc pe servicii pe care le pot efectua singuri;
 • îşi schimbă comportamentul de cumpărare: îşi planifică în avans cumpărăturile în funcţie de nevoile reale pe care le au. Pentru bunurile de valoare foarte mare iau în considerare inclusiv oferte second hand.
Interesant:   Prima dată la casa de amanet? Iată 5 întrebări pe care să le pui

Modul în care oamenii bogaţi reuşesc să îşi achite datoriile şi regulile de care aceştia ţin cont atunci când îşi propun să economisească, se constituie în exemple de conduită financiară pe care orice persoană le poate aborda.

Economisirea banilor este o caracteristică deosebit de importantă pentru un bun management al datoriilor. Economisirii i se mai adaugă şi alte criterii care fac posibil ca debitele să fie plătite la timp. De exemplu, plătindu-şi ratele online, persoanele cu datorii vor economisi timp preţios pe care îl pot aloca altor activităţi utile din viaţa de zi cu zi.

De asemenea, plata datoriilor pe e-kruk.ro, o platformă intuitivă şi foarte uşor de folosit, va fi un obiectiv uşor de îndeplinit atunci când planul de restituire va fi urmat responsabil.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.