.

Când se merită să faci asigurare CASCO?

asigurari casco ieftine
Distribuie prietenilor tai!

Decizia de a achiziţiona o asigurare casco pentru automobil este foarte importantă deoarece poate avea un impact semnificativ asupra stabilităţii financiare a unei persoane în cazul în care este implicată într-un accident rutier.

O asigurare auto de acest tip oferă o protecţie extinsă pentru vehiculul personal împotriva unei game variate de riscuri, oferind un beneficiu în plus pe lângă asigurarea obligatorie RCA.

Cu toate acestea este important de ştiut când se merită şi când nu să se încheie o asigurare CASCO, deoarece acestea poate ajunge în anumite cazuri la costuri substanţiale. Însă în mediul online se vor putea găsi oferte de asigurari casco ieftine astfel încât să nu devină o povară financiară prea mare, putând beneficia astfel de o protecţie completă asupra maşinii deţinute.

Ce este asigurarea casco?

O asigurare casco pentru automobil este o poliţă facultativă care poate permite unui proprietar de vehicul să primească despăgubiri în vederea realizării reparaţilor, indiferent că a fost sau nu vinovat în accident. Aceasta poliţă vine ca un supliment faţă de asigurarea RCA, împreună beneficiind de o protecţie financiară completă.

Interesant:   Precizari privind programul Rabla pentru utilaje agricole

Merită să faci casco sau nu?

1. Valoarea maşinii şi vechimea

Unul dintre factorii cheie ce contribuie în mod decisiv la luarea unei decizii corecte pentru a achiziţiona o asigurare auto de tip casco este valoarea maşinii. Astfel, pentru maşinile noi sau cele de lux, această asigurare poate fi extrem de benefică pentru ca investiţia să fie protejată.

Pe de altă parte autovehiculele second hand sau cele mai vechi, cu o valoare de piaţă redusă, costul şi beneficiile unei poliţe CASCO nu mai sunt la fel de rentabile. De cele mai multe ori, valoarea unei poliţe CASCO este estimată la 5% din valoarea maşinii (în cazul celor noi).

2. Distanţa parcursă anual

Media de folosinţă a unei maşini este estimată la aproximativ 15.000 de km anual, iar asiguratorii pot stabili tarifele şi în funcţie de acest criteriu. Astfel dacă se va depăşi media anuală de km, şansele de a fi produs un accident sunt mult mai mari, fiind un motiv în plus pentru a apela la o astfel de poliţă facultativă.

Interesant:   5 prevederi pe care angajatorii trebuie să le includă în contractul individual de muncă

În ce cazuri te poate ajuta o asigurare casco pentru automobil?

Sunt multe lucruri care pot fi despăgubite cu ajutorul unei asigurări casco ieftine, însă toate aceste elemente trebuie verificate în documentul încheiat, existând şansa de a suplimenta anumite elemente din poliţă.

  1. Furt – daunele produse de tentativele de furt, furtul total sau parţial (anumite componente cum ar fi oglinzi, navigaţie şi aşa mai departe);
  2. Acte de vandalism – pagubele produse de terţe persoane, chiar dacă nu sunt identificate;
  3. Avarii – zgârieturi, ciocniri, lovituri, căderea unor corpuri străine pe maşină, incendiere, răsturnări şi aşa mai departe;
  4. Fenomene naturale – inundaţii, cutremure, grindină, avalanşă, alunecări de teren.

Decizia finală de achiziţie a unei asigurări CASCO pentru maşina personală sau de servici trebuie luată în funcţie de mai mulţi factori. Este important să fie evaluate atent toate necesităţile şi circumstanţele individuale, dar şi să fie consultate cât mai multe propuneri pentru a găsi cea mai potrivită ofertă.

Interesant:   Precizari privind programul Rabla pentru utilaje agricole

ROMASIG recomandă tuturor celor care doresc să aibă parte de un confort şi o linişte financiară ridicată să apeleze la o asigurare casco cu un cost echilibrat şi cât mai multe beneficii, având astfel posibilitatea de a circula în siguranţă, indiferent de trafic sau condiţiile de drum.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.