.

Premierul slovac, impuscat ieri de un scriitor, e in coma indusa

Distribuie prietenilor tai!

Robert Fico este in coma artificiala, dupa operatia de 5 ore, la care a fost supus ieri. Premierul slovac a fost impuscat de un slovac de 71 de ani, cu orientare de stanga, membru in Asociatia Scriitorilor.

Pacientul e stabil, dar e in stare grava, spun medicii. Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost ranit în abdomen prin împuşcare, în plină stradă, după o sedinta de guvern, care a avut loc in orasul Handlova, langa Bratislava, capitala Slovaciei. S-au auzit 5 focuri de arma. Gloantele au patruns in zona abdominala, unul dintre ele sectionand intestinele. Nu a fost atinsa vreo vena importanta din organism. Premierul Fico a fost operat timp de 5 ore, iar acum starea lui este stabila, dar critica.

“In timpul noptii, medicii au reusit sa stabiliezeze pacientul. Situatia e foarte grava, din cauza plagilor complexe, dar speram ca premierul va trece cu bine” – a declarat ministrul Apararii din Slovacia, Robert Kalinak. Autoritatile de ancheta din Slovacia au catalogat atacul drept o tentativa de asasinat politic.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

Partidul de guvernamant acuza presa

Mai multi politicieni din partidul aflat la guvernare afirma ca, indirect, presa e de vina pentru atentantul impotriva lui Robert Fico. De luni de zile, presa l-a criticat dur si, uneori, fara dovezi, pe premierul Fico. El a fost acuzat ca e „omul lui Putin”, pentru ca nu vrea sa mai acord ajutor Ucrainei si favorizeaza pista pacii. De asemenea, recent, Fico a spus ca Slovacia nu va semna controversatul Tratat Pandemic, elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

MM

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.