.

Ce cursuri de IT chiar îţi oferă oportunităţi de joburi bănoase?

cursuri it
Distribuie prietenilor tai!

Cine vrea acum să lucreze în IT pe un salariu competitiv, nu mai are neapărat nevoie de o diplomă specifică, să fi terminat Politehnica sau altă facultate cu profil de informatică. Acest lucru se datorează faptului că peisajul muncii s-a schimbat incredibil de mult în ultimii ani, iar acum accentul nu se mai pune pe diplomele universitare. Companiile care recrutează în IT caută acum oameni cu abilităţile potrivite, care să corespundă cerinţelor lor – se uită la portofoliu, experienţă practică şi certificări care să demonstreze abilităţile respective.

Cei care vor să profite de acest lucru şi caută cele mai bune cursurile de IT pentru un loc de muncă mai bine plătit în perioada următoare, pot afla în continuare ce cursuri le pot deschide drumul spre succes, spre cariere de invidiat, cu salarii foarte bănoase.

Interesant:   Europa si problema gazului rusesc

Cursuri de IT în care merită să investeşti. Le poţi plăti lejer din primul salariu

1. Cursuri de dezvoltare web

Dezvoltatorii de site-uri încă sunt la mare căutare, iar cei mai buni designeri de site-uri primesc chiar şi câteva mii de euro pentru un singur proiect (în state precum SUA, suma poate atinge chiar şi câteva milioane de euro per proiect). În plus, dezvoltatorii web certificaţi pot să lucreze în sistem freelancer, să aibă o activitate independentă şi chiar să-şi creeze propria firmă.

Viitorii dezvoltatori de web care urmează cursuri IT pentru începători pot urma în general 3 direcţii specifice:

  • curs de Frontend Development – cu specializare în proiectarea interfeţei grafice cu utilizatorul.
  • curs de Back End Development – specializare în crearea back-end-ului logic al site-urilor web (creare şi întreţinere baze de date, iniţiere secvenţe plecând de la acţiunile utilizatorului).
  • curs Full Stack-Development – cu instruire atât pentru partea de front end, cât şi pentru cea de back-end.
Interesant:   Europa si problema gazului rusesc

2. Cursuri de software şi limbaje de programare

Spre deosebire de oameni, computerele nu au emoţii şi nu tind să denatureze datele sau să facă anumite părtiniri. De aceea, multe sarcini banale sunt încredinţate tehnologiei pentru a le executa într-o clipă. Indiferent de nivelul de pregătire, abilităţile de programare de bază sunt foarte apreciate în orice domeniu. Unele limbaje de programare precum Python şi Java au devenit necesare chiar şi pentru cei care lucrează în bancă, iar asta se datorează creşterii masive a utilizării computerelor şi nevoii constante de a automatiza totul. Limbajele de programare sunt fundamentul domeniilor tehnice avansate, precum inteligenţa artificială şi tehnologia blockchain, aşa că joburile din această industrie sunt într-adevăr bănoase.

3. Cursuri de Cloud Computing

Tot mai multe companii încep să se bazeze pe stocarea datelor digitale şi gestionarea bazelor de date, aşa că există o nevoie în creştere pentru spaţii de stocare. Şi ce soluţie mai bună decât stocarea în cloud? Cloud computing este un domeniu care creşte în popularitate într-un ritm ameţitor pentru că e nevoie de soluţii din ce în ce mai bune pentru gestionarea datelor. Dar, pentru că acest domeniu nu înseamnă doar stocarea de date, ci se referă şi la controlul serverelor, reţele, software, analize şi inteligenţă, joburile pe partea aceasta sunt extrem de bine plătite. O altă confirmare vine şi din partea giganţilor care oferă servicii cloud, precum Amazon Web Services şi Microsoft Azure, care lucrează cu servere virtuale şi gestionarea bazelor de date.

Interesant:   Europa si problema gazului rusesc

Iar domeniul IT mai are încă multe nişe care pot fi explorate de cei care caută să se dezvolte în direcţia celor mai bine plătite joburi (inteligenţă artificială, securitate cibernetică, controlul calităţii QA manual/ automatizat, data science, dezvoltare aplicaţii mobile etc). Partea bună este că acum aproape oricine poate urma cursuri IT special gândite pentru pregătirea pentru astfel de roluri.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.