.

Scenariile pentru o eventuala interventie NATO impotriva Rusiei

Distribuie prietenilor tai!

Alianta Nord-Atlantica ar putea desfasura un contingent militar de 100.000 de oameni pentru a intreprinde actiuni militare impotriva Rusiei daca Moscova incalca anumite linii rosii.

Ar fi vorba despre doua asemenea linii rosii. In cazul in care Rusia depaseste vreuna dintre ele, NATO ar urma sa trimita trupe in Ucraina, afirma ziarul italian La Repubblica.

„Pentru prima data de la inceputul razboiului, NATO a identificat, confidential si fara niciun anunt oficial, cel putin doua linii rosii dincolo de care ar putea avea loc o interventie directa in conflictul din Ucraina”, scrie ziarul italian.

Prima linie rosie este interventia directa sau indirecta a unei terte parti in razboiul impotriva Ucrainei. Aceasta se refera in principal la participarea la invazia din nordul Belarusului.

A doua linie rosie se refera la provocarile militare impotriva statelor baltice, a Poloniei sau a Moldovei, care sunt posibile intr-o perioada de posibila confuzie, cum ar fi campaniile electorale, in Europa si in Statele Unite.

Interesant:   A inceput Saptamana Sfintelor Pătimiri

In acelasi timp, se remarca faptul ca in prezent nu exista un plan operational care sa implice trimiterea de trupe, ci doar evaluari si scenarii teoretice pentru posibile actiuni de urgenta, ca ultima solutie.

Macron, cel mai mare sustinator al trimiterii de trupe aliate in Ucraina

Presedintele Frantei a spus in repetate randuri, mai direct sau mai voalat, ca niciun scenariu nu trebuie exclus, deci nici o interventie directa aliata in Ucraina. Polonia pare si ea de acord cu ideea Frantei. Recent, ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, declara ca aliatii nu trebuie sa-si arate cartile. “Cred ca trebuie sa-l lasam pe Putin sa se intrebe ce vom face si nu sa-i dam mereu asigurari despre ce nu vom face. Apreciez viziunea strategica indrazneata a presedintelui Macron” – a spus Sikorski, intr-un interviu pentru BBC.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.