.

Comisia Europeana aproba un ajutor de stat pentru Romania, in valoare de 164 de milioane euro, pentru sprijinirea productiei agricole

Distribuie prietenilor tai!

Comisia Europeana a aprobat un ajutor de stat pentru Romania, in valoare de 164 de milioane euro, pentru sprijinirea productiei agricole primare in contextul razboiului Rusiei impotriva Ucrainei.

Schema a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar de criza si de tranzitie pentru ajutoarele de stat, in vederea sprijinirii unor masuri in sectoare care sunt esentiale pentru accelerarea tranzitiei verzi si pentru reducerea dependentei de combustibili.

Ajutoarele din cadrul schemei vor avea o valoare limitata si vor fi sub forma unor subventii pentru dobanzile la imprumuturi. Masura va fi deschisa producatorilor agricoli care risca sa piarda lichiditate financiara din cauza dificultatilor de pe piata agricola provocate de razboiul Rusiei impotriva Ucrainei.

In cadrul schemei Romaniei ajutorul (i) nu va depasi 280 000 EUR per beneficiar si (ii) se va acorda cel tarziu pana la 30 iunie 2024. Comisia a concluzionat ca schema este necesara, adecvata si proportionala pentru a remedia o perturbare grava a economiei unui stat membru, in conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE si cu conditiile stabilite in Cadrul temporar de criza si de tranzitie. Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Interesant:   Precizari privind programul Rabla pentru utilaje agricole

Amintim ca agricultorii romani, ca si cei bulgari, polonezi, unguri, cehi si slovaci, au de suferit din cauza cerealelor din Ucraina, care, teoretic, ar trebui doar sa tranziteze teritoriul national, in drum spre alte piete. Insa cantitati imense de grau ucrainean raman in tara, ceea ce a dus la prabusirea preturilor la cereale si la falimentul multor agricultori.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.