.

Osimhen: Napoli mi-a schimbat viața

Distribuie prietenilor tai!

Atacantul nigerian Victor Osimhen, golgheterul campionatului de fotbal al Italiei, traversează cea mai bună perioadă din cariera sa la SSC Napoli, echipă cu care se pregăteşte să câştige titlul în Serie A în acest sezon.

“Napoli mi-a schimbat viaţa. Nu văzusem niciodată aşa ceva. Întregul oraş trăieşte pentru echipă. Când am ajuns aici, i-am întrebat pe Mertens şi Kulibaly dacă este adevărat, iar ei mi-au răspuns că nu am văzut nimic încă. Suporterii de pe stadion sunt incredibili şi ne ajută. Cineva nu a crezut în mine când am ajuns în Itaia, dar clubul şi colegii mei au crezut. Şi asta este fundamental. Pentru a exploda aveam nevoie de locul potrivit, iar Napoli este locul meu”, a declarat Osimhem într-un interviu acordat France Football.

Atacantul a vorbit şi despre relaţia cu antrenorul său de la Napoli, Luciano Spalletti, şi de bucuria pe care o trăieşte în prezent la echipa din sudul Italiei.

“Cu Spalletti nu am de ales. Marchez goluri, dar sunt şi primul fundaş, altfel o ia razna. Dar e un geniu, dacă facem ce ne spune pe teren, putem învinge orice adversar. Nu aş putea fi mai fericit decât sunt astăzi la Napoli. Şi oraşul merită. Napoli este cel care m-a făcut ceea ce sunt”, a adăugat fotbalistul african.

Osimhen s-a referit, totodată, la perioada copilăriei petrecută în ţara sa natală, Nigeria: “În copilărie mă gândeam doar să fug de greutăţi şi de necazuri. Dar sunt fericit că m-am născut şi am crescut în Lagos, în dificultăţile de a-mi urmări visul. Sunt foarte ataşat de pământul meu, mi-am părăsit oraşul doar pentru fotbal şi mă voi întoarce pentru a le arăta tuturor că poţi să-şi cultivi visurile. Acum râd de asta, dar nu a fost uşor. Am primit atâţia NU, atâtea uşi închise în faţă”.

În vârstă de 24 de ani, Victor Osimhen a făcut primii paşi în fotbalul european la echipa germană VfL Wolfsburg (2017-2019), iar apoi a mai jucat în Belgia, la Charleroi (2019), şi în Franţa, la Lille OSC (2019-2020), înainte de a semna cu SSC Napoli, pentru care a marcat 53 de goluri în 91 de meciuri disputate în toate competiţiile.

SSC Napoli este lider detaşat în campionatul Italiei şi este foarte aproape de câştigarea primului său “Scudetto” după o aşteptare de 33 de ani.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.