.

Calendar sportiv 2024: care sunt cele mai așteptate evenimente

featured image
Distribuie prietenilor tai!

Anul 2023 se apropie cu pași repezi de final, iar atenția se îndreaptă deja către evenimentele programate în 2024. Din fericire pentru fanii sportului, 2024 se anunță un an grozav.

Va fi un an plin de evenimente majore, indiferent dacă îți place fotbalul, handbalul sau tenisul. La nivel fotbalistic, atenția va fi îndreptată către Campionatul European, care va fi organizat de Germania. Evenimentul sportiv al anului este însă Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Românii vor sta cu sufletul la gură și pentru echipele naționale de handbal, atât la masculin cât și la feminin.

Toate drepturile de televizare pentru evenimentele sportive majore au fost cumpărate deja de posturile din România. Și o mulțime de alte evenimente, atât importante cât și din competiții care poate nu stârnesc același interes, pot fi urmărite și pe platformele unor operatori de pariuri sportive licențiați în România. În prezent, oferta de Sporturi Live Streaming este foarte variată: de la meciuri de fotbal, până la handbal, tenis, baschet, hochei, baseball și multe altele.

Cele mai importante evenimente sportive din 2024:

EURO 2024

Campionatul European de fotbal va avea loc între 14 iunie și 14 iulie în Germania. Vor lua startul 24 de echipe, care vor lupta pentru supremația continentală. EURO 2020 a avut o ediție aparte, fiind organizat în mai multe țări, inclusiv în România, dar de această dată doar Germania va găzdui această competiție de renume. EURO începe cu Italia din postura de campioană en-titre, după ce a învins Anglia în finala turneului din 2021.

Jocurile Olimpice

Competiția din Franța va avea loc între 26 iulie și 11 august. Vor lua startul 10.500 de sportivi din 32 de sporturi. Vor fi 329 de probe cu medalii, iar la start se vor afla și mulți români. Sperăm să vedem cel puțin 10 medalii câștigate de sportivii români, având în vedere rezultatele bune înregistrate în ultimele perioade la înot, canotaj ori kaiac-canoe.

Campionatele Europene de handbal

România se întoarce la Campionatul European de handbal masculin după o pauză de 28 de ani. Turneul va avea loc în Germania, între 10 și 28 ianuarie. Suntem repartizați în Grupa B, cu Spania, Austria și Croația. Ce-i drept, șansele României sunt mici, dar prezența la un asemenea turneu este importantă.

La feminin, Campionatul European are loc între 28 noiembrie și 15 decembrie, în Austria, Ungaria și Elveția. România este în plin proces de calificare și a început cu dreptul preliminariile, având punctaj maxim după primele două etape, după ce am învins Bosnia și Grecia. Următoarea partidă o vom disputa în februarie, cu Croația. La ultima participare, am terminat pe locul 12, astfel că avem o revanșă de luat.

Turneele de Grand Slam din 2024

Primul turneu de Grand Slam din 2024 este Australian Open, între 14 și 28 ianuarie. Al doilea, în mod tradițional, rămâne Roland Garros, care este programat între 20 mai și 9 iunie. Wimbledon se va disputa la începutul lunii iulie, între 1 și 14. US Open va avea loc începând cu 26 august și va dura două săptămâni.

Finalele competițiilor organizate de UEFA

Finala Champions League din 2024 se va disputa pe 1 iunie, pe stadionul Wembley din Londra. A doua competiție intercluburi, Europa League, are finala programată pe 22 mai, pe stadionul Aviva din Dublin. În schimb, finala Conference League se va disputa la Atena, pe 29 mai, pe Agia Sophia Stadium.

Acestea sunt însă doar câteva dintre evenimentele sportive majore din 2024, întrucât se anunță un an interesant și în alte discipline.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.