.

Naționala U21 a României, învinsă de Portugalia

Distribuie prietenilor tai!

Naţionala de fotbal Under-21 a României a fost învinsă de echipa similară a Portugaliei, cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Portugalia, vicecampioana continentală la acest nivel, a controlat jocul de la un capăt la altul şi s-a impus fără emoţii, prin golurile marcate de Afonso Sousa (24) şi Pedro Neto (36).

Lusitanii au ratat prima ocazie în min. 22, când Francisco Conceicao, fiul antrenorului Sergio Conceicao (FC Porto), a şutat în plasa laterală din colţul careului mic.

În min. 24, Afonso Sousa l-a învins pe Mihai Popa cu şut din careu, după o pasă furnizată de Pedro Neto.

Henrique Araujo (31) a ratat o mare ocazie de gol, şutând pe lângă poartă de la 15 metri.

Pedro Neto a făcut o cursă de la centrul terenului, finalizată cu şut de la 16 metri (36).

Selecţionerul Emil Săndoi a efectuat mai multe schimbări la pauză şi echipa României a crescut în joc, având chiar o oportunitate de gol prin Bîrligea (55), care a şutat în plasa laterală din unghi.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Portugalia a dominat şi actul secund, dar nu a mai reuşit să înscrie, ratând mai multe ocazii clare de gol. Fabio Silva (58) a trimis cu capul peste poartă de la 6 metri, Vitor Oliveira (62) a trimis pe lângă ţintă, tot cu o lovitură de cap, şutul lui Fabio Silva (67) a fost respins de Mihai Popa, care s-a opus şi la mingea expediată de Vitor Oliveira (89).

Meciul s-a încheiat cu o nouă şansă pentru tricolori, un şut-centrare al lui Bîrligea (90+3), însă în faţa porţii nu s-a aflat nimeni la finalizare.

Emil Săndoi cu a cunoscut gustul victoriei în acesta al doilea mandat al său la naţionala U21, după 1-4 cu Spania, 0-0 cu Olanda (ambele în septembrie, la Cluj-Napoca).

România va juca marţi un nou meci de pregătire, contra campioanei europene en titre la Under-21, Germania, pe Stadionul Municipal din Sibiu, de la ora 19:00.

România, Portugalia şi Germania sunt calificate la turneul final al Campionatului European Under-21, care va avea loc în România şi Georgia, în perioada 21 iunie-8 iulie 2023. România face parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, urmând să joace toate partidele pe Stadionul Steaua. Germania se află în Grupa C, alături de Anglia, Cehia şi Israel, iar Portugalia va evolua în Grupa A, din care mai fac parte Olanda, Belgia şi Georgia.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.