.

Arestari in masa in randul ultrasilor italieni

Distribuie prietenilor tai!

Politia italiana a arestat 12 persoane care conduceau gruparile extremiste de suporteri ai echipei Juventus; cei 10 santajau clubul pentru a obtine bilete gratuite, pe care apoi le vindeau pe piata neagra.

Capii gruparilor de ultrasi fac parte dintr-un lot mai mare, de 37 de acuzati. Ei amenintau ca provoaca haos si batai in timpul meciurilor, ca striga insulte rasiste, daca nu primesc din partea clubului mai multe biletele gratuite, pentru a le revinde. Digos – unitatea speciala de investigatii din Torino s-a ocupat timp de un an de aceasta ancheta, dupa ce Juventus a depus plangere ca e santajat de proprii fani. Astazi, carabinierii au facut nu mai putin de 39 de perchezitii, in 14 orase din nordul si centrul Italiei.

‘Ndragheta s-ar fi infiltrat in gruparile ultras

Temuta mafie calabreza, ‘Ndragheta, s-ar fi infiltrat in gruparile ultrasilor, cred procurorii italieni, care au deschis o ancheta separata in aceasta privinta. Despre faptul ca mafia italiana controleaza o mare parte din afacerile ce tin de sport se vorbeste demult in presa. Fotbalul italian e, de ani de zile, in centrul unor scandaluri legate de violenta fanilor si de rasism. Cu putin timp in urma, atacantul Romelu Lukaku, de la Inter Milan, a fost agresat verbal, in timpul unui meci. Huliganii din tribune au strigat la adresa lui cuvinte cu conotatie rasista.

Celebrul Mocciola, printre arestati

Faimosul Dino Mocciola, seful gruparii Drughi, se afla printre cei arestati. “Drughi era o organizatie de tip militar. Oamenii trebuiau sa raspunde orbeste ordinelor liderului suprem, Dino Mocciola. Pentru acesti oameni, violenta e un stil de viata. Sustinerea echipei de fotbal e doar un pretext” – a declarat procuroarea Patrizia Caputo. Capii ultrasilor arestati sunt acuzati de conspiratie criminala, extorcare, spalare de bani si agresiune. Juventus este cel mai de succes club de fotbal italian. Acum doi ani, Juventus a fost sanctionat sa joace cu stadionul partial inchis, dupa ce a vandut bilete ultrasilor.

Istoria acestor asa-zise cluburi de fani e veche in Italia; ele au aparut la sfarsitul anilor ’60, nu doar pentru a sustine echipele de fotbal, ci pentru a face bani. De multe ori, prin violenta si prin mijloace ilegale. Gruparile au fost penetrate de mafia italiana.

Manuela

foto: twitter

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.