.

Comisia Europeana dezminte ca ar interzice repararea mașinilor mai vechi de 15 ani

Distribuie prietenilor tai!

Nimic din legislația propusă de Comisia Europeană nu împiedică repararea mașinilor de o anumită vechime. Dimpotrivă, mai multe dispoziții vizează facilitarea reparării mașinilor – precizeaza un comunicat al executivului de la Bruxelles, care are titlul “DEZINFORMARE: Uniunea Europeană interzice repararea mașinilor mai vechi de 15 ani.”

Va puteti repara antotdeauna masina, daca doriti, chiar daca acest lucru nu este rentabil. Daca ansa detineti o masina defecta care nu mai poate fi reparata, regulamentul propus ar specifica faptul ca trebuie sa o eliminati an mod responsabil, trimitand-o la o instalatie de tratare an vederea casarii (mai degraba decat, de exemplu, sa o lasati sa rugineasca an natura sau chiar an garajul dumneavoastra, unde poate genera scurgeri de substante toxice si irosi resurse pretioase). Acest lucru este similar obligatiilor existente la nivel national. Sunt precizari facute de Comisia Europeana, in urma unor stiri aparute in presa din Romania.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Regulamentul propus include o definitie a modului an care autoritatile ar decide daca o masina defecta mai poate fi reparata. Scopul definitiilor este de a pune capat unui anumit tip de frauda. An fiecare an, antre 3 si 4 milioane de masini vechi dispar din statisticile statelor membre ale UE. Multe sunt exportate ilegal si vandute ca „masini rulate”, desi de fapt nu mai sunt utilizabile, pentru a ocoli legislatia UE an domeniul deseurilor care obliga antreprinderile sa elimine an mod corespunzator vehiculele uzate. Astfel de „masini rulate” false ajung adesea la groapa de gunoi. Potrivit studiului nostru de evaluare a legislatiei actuale, lipsa de claritate cu privire la ceea ce constituie o masina „scoasa din uz” este una dintre cele mai mari lacune utilizate de operatorii lipsiti de scrupule pentru a eluda legislatia UE.

Stirea initiala, care a aparut in presa din Romania, tragea un semnal de alarma privind imposibilitatea repararii masinilor vechi. S-a instalat panica atat in randul soferilor, cat si in randul patronilor de ateliere de reparatii. Romania este printre tarile europene cu cele mai vechi masini pe sosele.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.