.

Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Distribuie prietenilor tai!

Mark Rutte, premierul Olandei, favoritul “greilor” NATO la sefia Aliantei, a facut primele declaratii dupa ce presedintele Iohannis si-a anuntat intrarea in cursa, fara a avea macar o declaratie de sprijin din vreo capitala importanta.

Rutte, ca si Iohannis, participa la summit-ul liderilor europeni, care are loc la Bruxelles. La sosire, el  a fost intrebat de presa straina despre candidatura lui Iohannis. Redam integral schimbul de replici dintre Rutte si jurnalisti.

Intrebare: Astazi il veti intalni si pe presedintele Romaniei. El se considera un candidat mai bun (decat dvs, n.red) pentru postul de secretar general. Nu stiu cat de departe stati unul de celalalt. Il veti inghioti cu piciorul pe sub masa?

Mark Rutte: Asta sigur nu. E o persoana excelenta. E presedinte al Romaniei de 10 ani si imi place sa lucrez cu el. E un lider foarte credibil al tarii sale. Dar in privinta NATO, nu voi spune nimic.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Intrebare: Dar credeti ca e si un lider credibil al NATO?

Mark Rutte:  Chiar nu voi spune absolut nimic despre NATO. Doar ce am spus colegilor dvs acum cateva luni (ca nu il deranjeaza sa devina secretar-general NATO, n. red). Fara dubiu, in perioada urmatoare vor fi discutii pe aceasta tema. Dar nu va spun nimic nici despre aceste conversatii.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.