.

Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

Distribuie prietenilor tai!

Sivache e acuzata ca ar fi primit mită de 8.000 de euro de la managerul interimar al Spitalului Colțea, Bogdan Furtună, pentru a-l numi in funcție. Femeia e cunoscuta drept o sustinatoare infocata a fostului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticorupție au dispus inceperea urmaririi penale si luarea plasarea ei sub control judiciar pe o durata de 60 de zile. De asemenea, este inculpat si Furtuna Ioan-Bogdan. Potrivit documentului publicat de DNA, Sivache, la data faptei director general/director general adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.) e acuzata de săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Iar Furtuna Ioan-Bogdan, manager interimar la Spitalul Clinic Colțea din București, e acuzat de săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Pe baza datelor si a probelor, procurorii au stabilit ca “in perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia. În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022.”

Sivache este cea care anul trecut l-a denuntat la DNA pe Cristian Plută, la vremea aceea director adjunct al Administraţiei Spitalelor, ca percepea de la firmele de construcții carora le atribuia contracte de lucrari la spitale un comision de 5 la suta din valoarea contractelor.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Manuela

sursa foto: pagina de Facebook a inculpatei Sivache

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.