.

Zi neagra pentru Romania: un mort si 58 de raniti in explozia GPL de la Crevedia

Distribuie prietenilor tai!

Exploziile in lant de la statia GPL din Crevedia au provocat un mort si 58 de raniti, marea majoritate pompieri. Persoana decedata a facut infarct, nu a murit din cauza arsurilor.

Cele mai recente date de la Ministerul de Interne arata ca prima deflagratie s-a  soldat cu un deces si opt raniti. Imediat dupa prima explozie la fata locului au sosit echipajele SMURD, pompierii, politisti si jandarmi. In timpul interventiei acestora s-a produs o a doua deflagratie, mult mai puternica decat prima. Zeci de pompieri au fost raniti, mai ales la nivelul fetei. Un membru al echipajelor SMURD a fost grav ranit si a fost intubat pe loc.

Statia GPL era, teoretic, inchisa de autoritati, inca de acum un an. Insa rezervoarele erau pline. Afacerea este a fiului primarului (PSD) din Caracal.

In spital sunt, in prezent, 54 de persoane, 10 dintre raniti fiind in stare grava, astfel ca medicii au recurs la intubare.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

3000 de oameni evacuati

Zona a fost evacuata preventiv. In total, 3000 de oameni au fost scosi din case, pana ce specialistii vor stabili daca zona e sigura, tinand cont ca nu se stie exact cat GPL mai e in rezervoare si daca exista pericolul de noi explozii.

„Prioritatea noastra, in acest moment, este sa salvam cat mai multe vieti ale celor care au suferit rani grave in urma exploziilor de la Crevedia. A fost activat Mecanismul de protectie civila al UE si 4 pacienti vor fi transferati rapid in spitale din Europa, imediat dupa ce vor fi stabilizati de catre medici” – a declarat premierul Marcel Ciolacu. El a fost la spitalul Floreasca pentru a vedea in ce stare sunt ranitii adusi la aceasta unitate spitaliceasca.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.