.

Zelenski, mini-tur European pentru a cere mai multe arme

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, intreprinde un mini-turneu European, care include Londra, Paris si Bruxelles, scopul principal fiind de a-i convinge pe liderii europeni sa trimita mai mult armament, de care ucrainenii au nevoie pentru a tine piept Rusiei.

Este pentru a doua oara cand Zelenski paraseste Ucraina, de la inceputul invaziei ruse, in februarie 2022. Precedenta iesire in strainatate a fost la sfarsitul anului trecut, cand Zelenski a mers in SUA.

Zelenski participa la reuniunea sefilor de stat si de govern din Uniunea Europeana, la Bruxelles, dar se pare ca nu va obtine angajamente imediate privind livrarile de armament.  Dupa ce i-a convins pe liderii europeni si pe cei de peste Ocean sa livreze tancuri Ucrainei, Zelenski incearca acum sa obtina rachete cu raza mai lunga de actiune si avioane de lupta.

Guvernele occidentale au respins aceasta idee, pana acum, cu argumentul ca Ucraina nu are nevoie, in acest moment, de avioane de lupta, si ca, oricum, ar dura ani de zile pana ce pilotii ucraineni vor invata sa le manevreze.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Premierul britanic, Rishi Sunak, a promis insa ca regatul va antrena piloti ucraineni pentru avioanele de lupta la nivel NATO. Sunak a declarat ca inca nu a decis daca va livra Ucrainei avioane de lupta, insa a precizat ca “toate optiunile raman pe masa.”.

Ambasada Federatiei Ruse in Marea Britanie a avertizat Londra sa nu trimita avioane de lupta Ucrainei. “Un asemenea gest ar avea ramificatii in intreaga lume” – declara ambasada rusa din Londra.

Un oficial din anturajul lui Zelenski le-a spus ziaristilor, sub protectia anonimatului, ca presedintele vrea ca la summit-ul UE sa obtina din partea liderilor europeni promisiuni ferme privind accelerarea livrarilor de arme catre Ucraina. “Avem nevoie ieri de artilerie cu raza lunga de actiuni, de toate tipurile de munitie de artilerie” – spune oficialul ucrainean.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.