.

Zelenski dezvăluie planul Moscovei de a distruge Moldova

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat liderilor Uniunii Europene, joi, la Bruxelles, că ţara sa a interceptat un “plan de distrugere a Republicii Moldova” din partea serviciilor secrete ruseşti şi că a contactat-o pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a o informa despre acest lucru, relatează EFE.

”Acest document arată cine, cum şi când plănuieşte să distrugă democraţia moldovenească şi să instaureze controlul asupra Moldovei”, a explicat Zelenski, adăugând că “atunci când mi-am dat seama de unde provine acest document, am avertizat imediat Moldova de aceste ameninţări pentru a o proteja”.

Zelenski a declarat că nu ştie dacă Moscova a dat ordin să se urmeze acest plan, despre care a spus că nu este “nimic nou” şi că este similar cu cel pe care Moscova “încearcă să îl implementeze împotriva Ucrainei şi a altor ţări europene”, având în vedere “activităţile subversive” ale Rusiei.

”Libertatea noastră este în pericol”, a declarat Zelenski la summitul liderilor UE, cărora le-a cerut să ia “decizii rapide şi fiabile”.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state şi guverne din ţările europene şi cu alţi parteneri externi, inclusiv cu preşedintele Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii şi informaţii privind situaţia din regiune, a precizat Preşedinţia de la Chişinău într-un comunicat de presă difuzat după declaraţiile lui Zelenski.

”Instituţiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securităţii ţării şi folosesc tot ajutorul informaţional al partenerilor pentru a anticipa şi preveni orice tentative de subminare a statului nostru”, se mai spune în comunicat.

Aflat la Bruxelles, Zelenski a rostit un discurs în plenul Parlamentului European, apoi a fost invitat la Consiliul European, unde a mulţumit liderilor UE pentru diferitele pachete de sprijin pentru Ucraina care au fost aprobate de la invadarea ţării sale de către Rusia în urmă cu aproape un an.

Protejăm Europa împotriva regimului care vrea să distrugă libertatea Europei, a subliniat el. Zelenski a avertizat în legătură cu atacurile de dezinformare ruseşti, precum şi cu cele desfăşurate de Moscova la nivel cibernetic sau care încearcă să influenţeze prin intermediul banilor murdari.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Liderul ucrainean a comparat actuala situaţie de război din Europa cu primele zile ale integrării europene: “Dacă vom reuşi să garantăm securitatea în Europa pe termen lung, pot garanta că numele dumneavoastră vor intra în istoria Europei alături de cele ale lui (Robert) Schuman şi (Jean) Monnet”, ideologii de la începutul proiectului UE.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.