.

Zeci de morti in tornadele care au lovit SUA in weekend

Distribuie prietenilor tai!

Cele mai afectate zone sunt sudul si vestul mijlociui al Statelor Unite, unde lantul de tornade de la sfarsitul saptamanii a ucis cel putin 32 de oameni.

In Memphis, Tennessee, doi copii si un adult au fost gasiti morti, dupa ce cateva case au fost pur si simplu zdrobit de copacii culcati la pamant de vantul violent. De asemenea, s-au inregistrat si alte decese in Tennessee. In intervalul 31 martie – 2 aprilie au avut loc nu mai putin de 80 de tornade in SUA.

In comitatul Owen, din Indiana, intr-o zona de rulote au fost gasite cadavrele a doua persoane, sot si sotie. De asemenea, sunt decese in Arkansas, Illinois, Indiana, Delaware, Mississippi si Alabama. Nenumarate locuinte si cladiri de birouri au fost distruse. Presedintele Joe Biden a vorbit despre un dezastru major si a deblocat fonduri federale pentru a ajuta statele afectate.

Serviciile meteorologice avertizeaza ca vremea rea va fi continua, cu grindina, vant violent si tornade inclusiv in Texas. Aeroporturile au anulat mai multe zboruri, din cauza vantului si a ploii torentiale. De asemenea, se inregistreaza descarcari electrice neobisnuite de puternice. Mii de locuinte au ramas fara curent electric, iar zeci de mii de persoane au fost temporar relocate in centrele pentru situatii de urgenta.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

In prezent, 13 milioane de americani sunt in zonele in care a fost instituita starea de alerta. Pagubele, inca preliminare, sunt estimate la miliarde de dolari. Statele Unite se confrunta cu cele mai multe tornade in decursul unui an, la nivel mondial. Potrivit expertilor, acest loc intai ocupat de americani in privinta tornadelor trebuie privit in contextul geografiei americane, SUA fiind predispuse la aceste fenomene extreme. Dar un rol deloc de neglijat, spun unii specialisti, il joaca si schimbarile climatice.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.