.

Votul pentru alegerile prezidențiale a început. În străinătate

Distribuie prietenilor tai!

Au fost deschise secţiile de votare pentru alegerile prezidențiale din România, în Italia, Spania, Franţa şi Germania, unde peste 7.000 de persoane au votat, printre care și ambasadorul României în Franșa, Luca Niculescu (foto).
Peste 7.000 de români figurau că au votat pe liste suplimentare. Acestora li se adaugă aproximativ 25.200 de voturi prin corespondenţă, potrivit portalului Biroului Electoral Central.
Anul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie, pentru prima dată, trei zile pentru a vota la urne în 835 de secții deschise astfel: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.
Cele mai multe secţii de votare pentru români sunt în Spania – 143, în 99 de localităţi – o parte deschise în hoteluri, centre culturale, centre comerciale sau, de exemplu, în Guissona, în “Aventura Park”- un spaţiu dedicat evenimentelor pentru copii.
În Madrid, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat organizarea a nouă secţii de votare.
În Italia au fost aprobate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, împărţite la Ambasadă, Consulat, respectiv Institutul Cultural Român. La Milano, pe lista AEP figurează trei secţii de votare, toate pe Via Oglio 20, unde este o şcoală.
În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare iar românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP. Cinci dintre aceste secţii sunt în Paris. Toate cele trei secţii de votare stabilite pentru românii din Marsilia sunt în hoteluri, potrivit listei publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Interesant:   ISIS revendica atentatul sangeros de la Moscova, dar exista mari dubii ca ei ar fi in spatele atacului
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.