.

Vor participa sau nu rusii la Olimpiada din 2024 ?

Distribuie prietenilor tai!

E normal ca sportivii sa aiba de suferit din cauza deciziilor luate de liderii politici din tara lor ? Ar trebui ca rusilor sa li se interzica participarea la Jocurilor Olimpice din 2024 din cauza agresiunii din Ucraina ? Parerile sunt impartite. Dar presedintele Volodimir Zelenski face presiuni pentru excluderea sportivilor rusi.

Zelenski nu e de acord cu ideea neutralitatii in sport, intr-o perioada in care chiar sportivii ucraineni lupta pe front pentru a-si apara tara. Asta in timp ce colegii lor din Rusia se pregatesc de Olimpiada, spune Zelenski.

Liderul de la Kiev a demarat o campanie pe care a numit-o “a maratonul onestitatii” pentru a-i impiedica pe sportivii rusi sa ia parte la Olimpiada de anul viitor. “Nu exista neutralitate cand are loc un razboi. Stim cu totii ca dictaturilor se folosesc de sport in scopuri ideologice” – a declarat Zelenski.

Jocurile Olimpice de vara editia 2024 vor avea loc la Paris. Zelenski afirma ca Ucraina se va lupta din rasputeri pentru a convinge forurile internationale sa nu primeasca sportivi rusi. In replica, reactia Moscovei a fost : “orice tentativa de a amesteca sportul cu alte elemente e sortita esecului.”

Consiliul Olimpic din Asia a oferit sportivilor din Rusia si Belarus posibilitatea de a concura din partea Asiei. Zelenski a precizat ca Ucraina va boicota Olimpiada, daca vor fi acceptati sportivi din Rusia si Belarus.

Echipa de comunicare a presedintelui Zelenski e foarte activa in a promova interesele Ucrainei inclusiv la competitii sportive sau artistice. Presedintele Ucrainei a vrut sa trimita un mesaj video si la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, insa a fost refuzat de organizatori. De asemenea, vrea sa intervina, prin legatura video, la incheierea festivalului muzical Sanremo, insa italienii nu par convinsi ca ar fi utila amestecarea muzicii cu politicul.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.