.

“Vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului” – anunta premierul Viorica Dancila

Distribuie prietenilor tai!

Aflata la conferinta anuala AIPAC (Comitetul Americano-Israelian pentru Activitati Politice), care se desfasoara la Washington D.C., Viorica Dancila a anuntat, in aplauzele publicului, ca guvernul va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Dupa SUA, mai sunt cateva tari care si-au mutat deja ambasada, sau o vor face in curand.

“Guvernul Romaniei a initiat un proces de evaluare a oportunitatii mutarii Ambasadei Romaniei la Ierusalim. De aceea, sunt incantata sa anunt astazi, in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati si in deplin consens, eu, ca prim-ministru al Romaniei, si guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului” – a declarat Dancila.

Potrivit ziarului The Jerusalem Post, Dancila a promis ca Romania va ramane acelasi prieten loial si cea mai puternica voce europeana in sustinerea poporului evreu si a statului Israel. Ea si-a incheiat discursul cu “Shalom Chaveirim (pace, prieteni!), ne vedem la Ierusalim”.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Presa din Israel a relatat imediat, cu entuziasm, despre anuntul facut de premierul roman la Washington D.C.  Stirea a fost preluata si de presa internationala, dar unii jurnalisti au atras atentia ca va fi un proces de durata si ca, in realitate, in Romania nu ar exista consensul institutional despre care vorbea premierul Dancila. Presedintele Klaus Iohannis nu a ascuns niciodata faptul ca are mari rezerve in privinta unui asemenea gest.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.