.

Vom merge in Turcia doar cu Cartea de Identitate

Distribuie prietenilor tai!

Premierul Marcel Ciolacu se afla in vizita oficiala in Turcia, iar un prim rezultat al intalnirilor este decizia autoritatilor de la Ankara de a permite romanilor accesul in tara prezentand Cartea de Identitate.

Potrivit unui anunt oficial al guvernului Turciei, conform Articolului 18 din Legea privind regimul strainilor, cetatenii romani, posesori ai unei Carti de Identitate, vor fi scutiti de viza, in cazul tranzitului si al calatoriilor turistice, timp de 90 de zile, la fiecare 180 de zile.

Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de o delegație de miniștri, se afla astazi la Ankara, într-o vizită oficială, la invitația președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.

Vizita oficială constituie un moment cheie de la stabilirea Parteneriatului Strategic între România și Turcia, în decembrie 2011, prin operaționalizarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, echivalentul ședințelor comune de guvern.

Consiliul va fi coordonat de prim-ministrul României și de președintele Republicii Turcia și va avea rol catalizator pentru consolidarea cooperării în domenii strategice de interes comun, dezvoltarea Parteneriatului Strategic pe toate palierele, dar și extinderea colaborării în  cadrul cooperării regionale. Declarația politică include și crearea unui mecanism de dialog bilateral, respectiv „Grupul de dialog politic” la nivelul MAE, sub coordonarea miniștrilor de externe.

Interesant:   Informatii esentiale despre vot!

”Lansarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt subliniază angajamentul României și al Turciei de a întări relațiile bilaterale atât în plan politic, cât și economic, pilon de bază al cooperării noastre. Turcia este principalul partener comercial non-UE al României și prima destinație extra-comunitară a exporturilor românești. Prin viitoarele proiecte în energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară și de apărare ne-am propus să creștem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.