Violente in cartierele carantinate din Madrid

Distribuie prietenilor tai!

Oamenii sunt revoltati de izolarea decisa de autoritati, in contextul cresterii galopante a numarului de cazuri COVID in zona capitalei Spaniei.

Madridul a extins zonele izolate de la 38 la 45. Este decizia autoritatilor locale, luata in pofida faptului ca guvernul recomandase carantinarea intregii capitale spaniole.

Sunt afectate aproximativ un milion de persoane. E vorba in special de cartiere sarace din Madrid, unde numarul cazurilor de COVID-19 e in continua crestere. Sunt si multi romani in aceste cartiere. Nemultumiti, oamenii au iesit in strada si au avut loc ciocniri cu politia. Ca sa poata iesi din cartier, oamenii trebuie sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere, in legatura cu scopul deplasarii : mersul la serviciu, la medic, la scoala, ingrijirea persoanelor dependente sau pentru a raspunde unei convocari a autoritatilor. De asemenea, numarul maxim de persoane care se pot aduna in public sau in privat a fost limitat la zece.

Interesant:   Terorism islamist la Paris: un profesor a fost decapitat

Locuitorii zonelor carantinate spun ca vina pentru raspandirea COVID e a autoritatilor, care nu au luat masuri la timp si nu au suplimentat mijloacele de transport in comun. “Am ajuns in aceasta situatie din cauza masurii de a inchide doar anumite cartiere muncitoresti. Nu oamenii sunt de vina, ci Guvernul Regional care nu a luat suficiente masuri sanitare si de sprijinire a transportului” – declara unul dintre protestatari.

Cartierele din regiunea capitalei in care se aplică restrictiile au inregistrat in ultimele doua saptamani peste 1.000 de noi cazuri de COVID-19 la suta de mii de locuitori.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.