.

Vinul moldovenesc are mare succes in strainatate

Distribuie prietenilor tai!

S-au inregistrat vanzari record de vinuri moldovenesti in intervalul ianuarie 2019 – septembrie 2019.  Republica Moldova a vandut cea mai mare cantitate de vin din ultimii 5 ani.

Federatia Rusa este cel mai mare cumparator de vinuri moldovenesti, urmata de Polonia si, pe locul al treilea, Romania.

Vinurile moldovenesti, la concurenta cu cele mai prestigioase

Europa produce mult vin, de regula in zonele de coasta din Italia, Spania, Franta si Portugalia. Dar pe aceasta piata cu o concurenta acerba, vinurile moldovenesti si-au facut loc incet-incet, datorita unor varietati rare.

Moldova e printre cele 12 tari producatoare de vin din Europa si in top 20, la scara internationala, in ceea ce priveste productia de vin. Este una dintre tarile cu cea mai mare densitate viticola de pe glob. Si detine recordul absolut in privinta galeriilor subterane de depozitate, care se intind pe nu mai putin de 250 de kilometri. Doar jumatate din aceasta uriasa pivnita, situata la Milestii Mici, este folosita. Sunt acolo peste 2 milioane de sticle de vin, intr-un labirint nesfarsit.

Interesant:   Precizari privind programul Rabla pentru utilaje agricole

Republica Moldova exporta peste 108 soiuri de vin, pe tot mai multe piete. Dupa ce vinurile moldovenesti au ajuns pana pe continentul american, acum ele cuceresc in ritm alert pietele asiatice.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.