.

Vin americanii la Cernavoda ! Se semneaza un proiect de 8 miliarde de dolari

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Adrian Zuckerman, a anuntat ca la Washington demareaza astazi un Acord de cooperare interguvernamentala pentru reconditionarea unuia dintre cele doua reactoare nucleare si renovarea cladirii in care se afla cele două reactoare noi de la centrala nucleara de la Cernavoda.

Ministrul roman al Economiei, Virgil Popescu, se inalneste cu secretarul american al Energiei, Dan Brouillette, pentru a demara acest acord. “Proiectul e in valoare de 8 miliarde de dolari si va reprezenta o paradigma a viitoarelor proiecte romano-americane de dezvoltare economica si energetica” – afirma ambasadorul Zuckerman, aflat la Washington D.C. impreuna cu delegatia Romaniei.

Ministrul Popescu se intalneste cu Președinta EXIM (Banca de Export-Import a S.U.A.), Kimberley Reed, pentru a semna un memorandum de intelegere care vizeaza finantarea proiectului nuclear de la Cernavoda si alte proiecte din Romania. “Este cel mai mare pachet de finantare primit pana acum de Romania, fapt care indica increderea pe care o au Statele Unite in vechiul lor partener si aliat” – a declarat Adrian Zuckerman.

Interesant:   Traficant român, condamnat în Ungaria

Foaie de parcurs pe 10 ani pentru colaborarea militara SUA-Romania

Vizita delegatiei romane la Washington are o componenta militara importanta. Ministrul apararii nationale Nicolae Ciuca a semnat cu secretarul american al apararii, Mark Esper, o foaie de parcurs pe zece ani. Documentul reflecta obiectivele si interesele comune in domeniul militar, precum si modernizarea sectorului apararii si securitatea in regiunea Marii Negre.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.