.

Viktor Orban inflameaza spiritele in Romania si Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Premierul maghiar s-a afisat cu un fular avand imprimata harta Ungariei Mari, la meciul de fotbal dintre nationalele Ungariei si Greciei. Atat Ucraina, cat si Romania au luat pozitie.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca in urma acestui gest al premierului Viktor Orban, a transmis ambasadorului Ungariei la Bucuresti dezaprobarea ferma. “Aceasta atitudine e in contrast evident cu atmosfera de deschidere si relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultari pe care ministrul roman al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atat cu omologul ungar, cat si cu premierul ungar” – anunta MAE.

Ministerul roman de externe atrage atentia ca orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbraca, este inacceptabila, contrara realitatilor actuale si angajamentelor asumate in comun de România si Ungaria.

Si ucrainenii s-au suparat

Ambasadorul Ungariei la Kiev a fost convocat la ministerul de externe al Ucrainei, unde i s-a inmanat un protest privind fularul cu Ungaria Mare, purtat de premierul Viktor Orban. Guvernul de la Kiev considera ca, mai ales in acest context sensibil, o asemenea harta ar sugera dorinta de anexare a unor teritorii.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

“Este o promovare a ideilor revizioniste, care nu contribuie la dezvoltarea relatiilor Ucraina-Ungaria si nu respecta principiile europene” – a declarat Dmitro Kuleba, seful diplomatiei ucrainene. De asemenea, guvernul de la Kiev precizeaza ca asteapta scuze oficiale din partea Ungariei.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.