.

Vietnamul a adus experţi din Rusia pentru a “repara” cadavrul lui Ho Şi Min

Distribuie prietenilor tai!

Vietnamul a avut o solicitare ieşită din comun la adresa autorităţilor de la Moscova. Liderii vietnamezi au cerut ajutorul unei echipe specializate în îmbălsămare pentru a prelungi starea de conservare a liderului istoric vietnamez, Ho Şi Min, expus în public într-un mausoleu din capitala Vietnamului, aşa cum este expus liderul revoluţiei bolşevice ruse, Lenin, la Moscova.

O echipă formată din patru ruşi şi şapte vietnamezi urmează să evalueze starea cadavrului lui Ho Şi Min, care este îmbălsămat de aproape cinci decenii. Experţii urmează să propună o serie de soluţii tehnice pentru a asigura conservarea pe termen lung a cadavrului lui Ho Şi Min, a precizat guvernul vietnamez. Ho Şi Min a fost îmbălsămat după moartea sa, pe 2 septembrie 1969, în pofida dorinţei sale de a fi incinerat iar cenuşa să-i fie rispită deasupra Vietnamului de Nord şi Vietnamului de Sud. El dorea ca, prin îmbălsămarea sa să nu se creeze un cult al personalităţii. Ceea ce s-a şi întâmplat, după modelul Lenin. Considerat părinteşe naţiunii vietnameze, după ce a condus gherilele comuniste în lupta contra armatei americane, Ho Şi Min poate fi văzut peste tot în Vietnam în momentul de faţă – în tablouri, pe afişe, statui. Portretul său este în toate birourile guvernamentale.

Interesant:   Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie "mai puternica" in cazul unui "comportament nechibzuit"

Ci ocazia împlinirii a 50 de ani de la decesul său, în Vietnam vor fi organizate ceremonii grandiase. De la deschiderea pentru public a mausoleului său, în 1975, acesta a fost vizitat de peste 57 de milioane de persoane, dintre care 10 milioane venite din străinătate.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.