.

Viena, pe primul loc in topul celor mai agreabile orase din lume

Distribuie prietenilor tai!

Clasamentul a fost intocmit de The Economist si plaseaza, din nou, capitala Austriei pe prima pozitie in topul celor mai agreabile orase din lume.

Este pentru a treia oara cand Viena devine regina clasamentului. A mai fost pe primul loc in 2018 si 2019. Clasamentul nu include capitala Ucrainei, Kiev, confruntata cu asaltul armatei ruse, iar Moscova, capitala Federatiei Ruse, s-a prabusit masiv.

Tot la capitolul “prabusiri” figureaza orasul Auckland din Noua Zeelanda, care a pierdut nu mai putin de 33 de locuri din cauza extinderii masurilor draconice de carantina anti-COVID.

ExperTii au rasplatit stabilitatea Vienei, oferta sa educationala si medicala, precum si calitatea infrastructurii cu punctajul maxim, de 100 din 100. Factorii culturali si de mediu din acest oras sunt aproape ideali, considera The Economistr.

Europa domina primele zece pozitii ale clasamentului, cu sase orase, printre care se numara Copenhaga si Zurich, ce completează in ordine podiumul. Pe pozitia a sasea se afla Geneva. Canada figureaza cu trei orase : Calgary, pe locul 4, Vancouver, locul 5 si Toronto, locul opt. Parisul figureaza pe locul 19, cu 23 de locuri mai sus comparativ cu anul trecut. Capitala Belgiei, Bruxelles, este de-abia pe locul 24, imediat dup Montreal, iar Londra pe un surprinzator de slab loc 33. De asemenea, greu de inteles cum un oras ca Barcelona, reputat pentru atmosfera foarte animata, ocupa doar poziti 35.  Milano ocupa locul 49 in acest clasament, New York locul 51, iar Beijing se afla pe locul 71.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Pe ultimul loc se afla capitala Siriei, Damasc, considerat ca fiind cel mai putin primitor oras din lume. Printre criteriile includerii in acest clasament figureaza statutul de “destinatie de afaceri” pe care il are sau nu un anumit oras.  Multe orase din Europa de Est au scazut in clasament din cauza riscurilor geopolitice si a scumpirii vietii, tinand cont de cresterea preturilor la energie si alimente.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.