.

Victor Piturca a fost retinut

Distribuie prietenilor tai!

Celebrul fost fotbalist si antrenor este implicat intr-o afacere cu masti medicale neconforme, in toiul pandemiei COVID.

Fostul selectioner Victor Piturca a fost retinut dupa ce, azi-noapte a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie. Anul trecut procurorii anticoruptie au deschis un dosar penal privind achizitia de masti sanitare neconforme pentru MApN, in timpul pandemiei de coronavirus. Contractul ar fi de 11 milioane de lei. Printr-o firma administrata de fiul sau, Alexandru Piturca, fostul selectioner a finantat achizitia si transportul unor masti sanitare din China in Romania. Mastile erau destinate unitatilor medicale ale Ministerului Apararii. La cateva luni dupa ce au fost distribuite mastile FFP3, mai multe spitale s-au plans de calitatea acestora. Si s-a ajuns la concluzia ca mastile de protectie sunt neconforme. Masti care, oricum fusesera achiztionate de MApN la un pret dublu fata de cel al pietei, la momentul respectiv.

Interesant:   Chereches a fost prins ca-n filme

Directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu, a fost si el retinut

Gabriel Tutu, fost angajat SRI, director general la Compania Nationala ROMARM S.A. a fost si el retinut in acelasi dosar cu Victor Piturca. ROMARM este o companie deținută de Ministerul Economiei condus de Virgil Popescu. Tutu conduce ROMARM din decembrie 2019. Este principala companie de furnizare de tehnica militare din Romania.

Piturca a mai avut probleme cu justitia

In 2013, fostul selectioner a fost condamnat la 1 an de inchisoare, cu suspendare, in dosarul “Valiza”. Piturca a fost gasit vinovat de marturi mincinoasa intr-un scandal vizandu-l pe Gigi Becali si valizele de bani promise fotbalistilor.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.