.

Vestele galbene par sa-si piarda suflul

Distribuie prietenilor tai!

Scade usor prezenta la demonstratiile care au loc in Franta, in fiecare week-end, de 17 saptamani

Sambata au fost sub 40.000 de veste galbene, in toata Franta, anunta ministerul de interne. Au avut loc proteste la Paris, dar si in alte mari orase franceze. Insa, peste tot, prezenta demonstrantilor a fost in scadere. Miscarea vestelor galbene s-a declansat la jumatatea lui noiembrie, anul trecut, in principal in semn de protest fata de intentia guvernului de a mari accizele la combustibil. Sub presiunea strazii, administratia Macron a renuntat, pentru moment, la acest plan, dar oamenii continua protestele, week-end de week-end. Ei invinovatesc guvernul pentru scaderea accentuata a nivelului de trai. Este o miscare e contestare sociala cum Franta n-a mai vazut de multi ani. In incercarea de a raspunde furiei protestatarilor, Macron a organizat o serie de consultari nationale, cu mii de reuniuni, timp de doua luni. Vestele galbene afirma insa ca e o mascarada, care nu va rezolva problemele oamenilor. Consultarea se incheie pe 16 martie, peste doua saptamani, si vestele galbene spera intr-o prezenta record la demonstratia din acea data.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Vestele galbene se arunca in lupta pentru europarlamentare

Problema este ca miscarea e divizata si pana acum au aparut cel putin 3 liste cu propuneri de eurodeputati – de la macaragii, la casnice. Voci din interior critica participarea la scrutinul european si afirma ca o miscare apolitica nu ar trebui sa incerce sa ajunga in Parlamentul European, mai ales ca forul clubului comunitar nu poate face nimic pentru a satisface revendicarile vestelor galbene.

 

M.V.

sursa foto : Foundation for Economic Education

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.