.

Variola maimutei: Joe Biden declara starea de urgenta in sanatatea publica

Distribuie prietenilor tai!

Administratia americana a declarat epidemia de variola maimutei o urgenta de sanatate publica. Astfel, vor putea fi deblocate fonduri federale suplimentare, iar autoritatile medicale locale vor avea acces la vaccinuri mai usor ca pana acum.

In prezent, in SUA, numarul de cazuri de variola maimutei a depasit 6.600. Mortalitatea provocata de variola maimutei este extrem de scazuta, sub 1 la suta. La nivel mondial, sunt aproape 26.000 de cazuri. S-au inregistrat doar cateva decese in afara continentului african.

Declararea starii de urgenta in sanatatea publica inseamna ca autoritatile medicale vor avea acces la fonduri suplimentare, iar guvernul va putea recurge la diverse modalitati pentru cresterea productiei de vaccinuri.

Saptamana trecuta, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat variola maimutei ca fiind o urgenta de sanatate la nivel global. Desi expertii nu s-au pus de acord cu privire la aceasta decizie, directorul-general al OMS, etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, nu a mai asteptat o noua sedinta a expertilor si a declarat el insusi starea de urgenta la nivel global.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Oricine poate lua virusul, dar in actuala epidemie, in afara Africii, s-au imbolnavit aproape exclusiv barbatii care fac sex cu barbati. Virusul se ia prin contact apropiat, mai exact daca se ating leziunile cuiva bolnav, sau prin contact cu lenjerii de pat si haine contaminate. Nu este clar de ce au aparut atatea cazuri in afara Africii. Oamenii de stiinta incearca sa vada daca virusul a suferit vreo mutatie. Niciodata pana acum nu s-au inregistrat atatea focare in afara tarilor africane, unde, in unele zone, variola maimutei e endemica.

Guvernul SUA a distribuit in iulie 156.000 de doze de vaccin pentru variola maimutei la nivel naţional. De asemenea, a comandat încă 2,5 milioane de doze de vaccin de la compania Bavarian Nordic. Simptomele includ febra, edeme si leziuni cutanatate sub forma unor pustule cu lichid.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.