.

Vârful epidemiei în România, spre finalul lunii aprilie

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Piatra Neamţ, că specialiştii ministerului estimează că vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în România între 20 şi 25 aprilie.
El a precizat, cu prilejul unei vizite de lucru la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, că o eventuală scădere a numărului de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 ar putea fi înregistrată spre sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie. Pe de altă parte, ponderea cazurilor de COVID-19 de import este “în continuă scădere”, iar infecţiile sunt în faza de transmitere locală şi încă nu există o situaţie epidemică extinsă, concluzionează Institutul Naţional de Sănătate Publică, în urma analizei cazurilor confirmate cu noul coronavirus, în perioada 26 februarie – 5 aprilie.
“Ponderea cazurilor de import este în continuă scădere. Ponderea cazurilor fără link epidemiologic identificat este crescută în judeţele în care s-au înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână (Suceava, Bucureşti, Timiş şi Neamţ). Ponderea scăzută de probe pozitive arată că situaţia infecţiilor este în faza de transmitere locală şi încă nu există o situaţie epidemică extinsă. Fatalitatea ridicată în cadrul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani cu boli cronice asociate este comparabilă cu cea înregistrată în celelalte ţări afectate. Decesele din aceste grupe de vârstă au fost înregistrate la persoane spitalizate sau aflate în centre de îngrijire sau dializă, ceea ce impune suplimentarea măsurilor de prevenire a infecţiei în aceste instituţii”, transmit autorii studiului.
Ei menţionează că detectarea de cazuri în toate grupele de vârstă, asociate cu transmiterea locală, impun “pentru următoarea perioadă menţinerea şi respectarea la nivel individual a măsurilor de distanţare socială” pentru prevenirea răspândirii bolii.
Potrivit analizei, în perioada 26 februarie – 5 aprilie au fost confirmate 4.051 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, dintre care 181 decese.
“Primul caz de infecţie confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie, iar în următoarele două săptămâni s-a menţinut caracterul sporadic al bolii, fiind confirmate câte 1-2 cazuri zilnic. Din 10 martie, numărul zilnic de cazuri confirmate urmează un trend ascendent, cu o medie de 55 de cazuri/zi în săptămâna 16 – 22 martie, 200 cazuri/zi în săptămâna 23 – 29 martie, ajungând la o medie de 300 cazuri/zi în ultima săptămână”, precizează INSP.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.