.

Valeriu Gheorghiță, înlocuit de la șefia CNCAV

Distribuie prietenilor tai!

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie, premierul a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar “Dr. Carol Davilla”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV, a declarat că, în ultimele zile, un număr de 9.123 de persoane au fost evaluate şi au primit tratamente în 135 din cele 217 centre de evaluare COVID de la nivelul ţării.

“În ultimele zile, dintre aceste 217 centre în 135 au fost evaluate un număr de 9.123 de persoane, li s-au administrat şi tratamente care, până la acest moment, erau administrate în mod normal în spital – 239 de doze de anticorpi monoclonali, aproximativ 35.000 de comprimate de Molnupiravir şi 95.000 de comprimate de Favipiravir”, a afirmat Andrei Baciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că România dispune, la acest moment, de stocuri suficiente de medicamente pentru tratamentul anti-COVID.

“Avem stocuri suficiente şi am să dau doar câteva exemple: Favipiravir – 846.000 de comprimate în spitale, 49.000 de comprimate în farmacii cu circuit deschis, deci vorbim de farmaciile comunitare, farmaciile de pe stradă, disponibile celor care doresc să achiziţioneze. Remdesivir – 10.000 de flacoane în spitale şi 93.000 de flacoane în stoc, anticorpi monoclonali – 11.000 de cutii aproximativ şi alte 2.400 de flacoane de diferite tipuri cu care pot fi trataţi aproximativ 40.000 de pacienţi. Tocilizumab – 3.300 de flacoane în spitale şi 3.400 de flacoane pe stoc, Anakinra, de asemenea, 73.000 de doze în spital. Şi la fel există suficient de multe anticoagulante astfel încât toţi pacienţii care au nevoie de terapii medicamentoase să poată să fie trataţi în condiţii de maximă siguranţă”, a precizat Baciu.

Cu privire la testare, el a menţionat că se păstrează şi un număr crescut de cabinete de medici de familie care efectuează testare anti-COVID, respectiv 4.062 de cabinete de medicină de familie.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.