.

Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Distribuie prietenilor tai!

Creste acciza la benzina si motorina, prin urmare nu doar ca vom plati mai mult pentru a face plinul, ci va urma un lant de scumpiri la absolut orice si in primul rand la alimente.

Prin majorarea accizei, a doua din acest an, guvernul incearca sa faca rost de bani pentru pensii si salarii marite. In toamna, vor fi platite pensiile recalculate si, potrivit calculelor, statul va trebui sa asigure lunar 2,5 miliarde lei in plus. Tot de la 1 iulie creste si salariul minim brut pana la 3700 de lei, asa ca, teoretic, aproape doua milioane de romani vor avea un venit ceva mai mare. Cert este ca urmeaza o avalansa de scumpiri.

Scumpirea benzinei va duce la cresterea preturilor mai ales la produsele alimentare de baza, pentru ca se majoreaza automat tarifele la transport, dar si la servicii.

De asemenea, se estimeaza ca leul se va deprecia in fata euro. Probabil ca nu mai dureaza mult si va fi depasit pragul psihologic de 5 lei pentru un euro.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Exista temeri ca dupa alegerile parlamentare, romanii vor avea de infruntat un nou val de scumpiri. Daca acum, guvernantii opereaza scumpiri cat de cat moderate, dupa scrutinul parlamentar si prezidential preturile vor exploda.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.