.

USR: “scandalul Blue Air, un tun de 300 de milioane de lei, marca PNL + PSD”

Distribuie prietenilor tai!

Uniunea Salvati Romania considera ca tot ce se intampla acum cu operatorul aerian low cost Blue Air este, in realitate, un tun de 300 de milioane de lei, dat de PNL si PSD.

Potrivit unui comunicat de presa trimis de USR, presedintele formatiunii, Cătălin Drulă, a explicat, la un post de televiziune, dedesubturile scandalului Blue Air. Operatorul aerian a anulat marti, 6 septembrie, toate zborurile care plecau de pe Aeroportul Otopeni pana pe 12 septembrie. Zeci de curse au fost anulate, sute de romani sunt blocati in aeroporturi, prin diferite colturi ale lumii. “E foarte posibil sa ai rude sau prieteni afectati de acest haos” – atrage atentia USR.

Totul a inceput in 2020, cu un imprumut de 300 de milioane de lei oferit de PSD si PNL companiei Blue Air. USR aminteste ca pe 15 octombrie 2020, Lucian Bode, pe atunci ministru al Transporturilor, emite un OUG prin care statul, prin intermediul EximBank, imprumuta Blue Air cu 300 de milioane de lei. Florin Cîțu, ministrul Finantelor la acea vreme, isi ia concediu fix in acea zi si nu semneaza hotararea de guvern privind garantiile Blue Air pentru acest imprumut. Aceste garantii sunt 6 aeronave vechi, care valoreaza, toate la un loc, 10 milioane de lei. Plus un teren neconstruibil in Padurea Baneasa. “Era clar ca statul nu va mai primi niciodata inapoi cele 300 de milioane de lei. In locul lui Florin Cîțu semneaza Sebastian Burduja, atunci secretar de stat, acum ministru al Digitalizarii” – dezvaluie USR.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

In mai 2022, Sorin Grindeanu “se pune la adapost de consecintele acestui tun de 300 de milioane de lei printr-un amendament introdus de parlamentarii PSD in legea de aprobare a OUG-ului. Amendamentul: statul nu mai e actionar majoritar la Blue Air in momentul executarii garantiilor pentru imprumut” – explica USR. Sorin Grindeanu muta responsabilitatea de la Ministerul Transporturilor, prin colegii PSD-isti, la AAAS – Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului – institutia care gestioneaza toate epavele tranzitiei post-comuniste, sustine USR.

Pe 6 septembrie 2022, conturile Blue Air sunt blocate de Administratia pentru Fondul de Mediu, pentru ca Blue Air datoreaza peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.