.

Ursula von der Leyen vrea mai multe propuneri de comisari din partea României

Distribuie prietenilor tai!

Ursula von der Leyen, Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, doreşte mai multe propuneri de comisari din partea celor trei state care nu au încă un comisar desemnat pentru viitoarea Comisie Europeană (CE). De acest proces depinde calendarul învestirii comisiei.
”Situaţia politică din România s-ar putea să se fi schimbat, dar solicitarea preşedintelui ales (al Comisiei Europene) este aceeaşi, mai multe nume ar fi utile pentru a ne apropia de o decizie şi pentru aceasta preşedintele ales este în contact cu omologii săi români”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a comisiei.
Conform calendarului deocamdată în vigoare, votul de confirmare al Parlamentului European pentru componenţa noii Comisii Europene este prevăzut pentru 23 octombrie, în timpul sesiunii plenare de la Strasbourg.
Candidaţii român şi ungar, Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, au fost respinşi de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a PE din cauza suspiciunilor privind posibile conflicte de interese, în timp ce candidata franceză, Sylvie Goulard, audiată săptămâna trecută pentru a doua oară de cele două comisii de specialitate din PE asociate portofoliului ei, a fost respinsă de acestea pentru suspiciuni privind integritatea.
Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat despre completarea echipei sale că trebuie ”să accelerăm procesul astfel încât Europa să poată acţiona rapid” în contextul numeroaselor provocări cu care se confruntă blocul comunitar, adăugând însă că ”toţi cei implicaţi în proces au nevoie de suficient timp pentru a aborda următorii paşi cu atenţie”.
În cazul unei amânări a învestirii noii Comisii Europene, actualul executiv comunitar condus de Jean-Claude Juncker va gestiona cu titlu interimar afacerile curente, situaţie care a mai existat de trei ori în trecut. De pildă, Comisia Barroso II, care trebuia învestită la sfârşitul anului 2009, şi-a început activitatea abia în februarie 2010, motivul întârzierii fiind atunci laboriosul proces de validare a Tratatului de la Lisabona.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.