.

Ursula va conduce Europa

Distribuie prietenilor tai!

Liderii europeni au ajuns la un consens și au nominalizat-o pe ministra germană a Apărării, Ursula von der Leyen, să preia conducerea Comisiei Europene de la Jean-Claude Juncker. Nominalizarea-surpriză a politicienei de la Berlin a venit după ce numele altor candidați au fost respinse. Ursula von der Leyen urmează să devină prima femeie care conduce Comisia Europeană, organismul Executiv al Uniunii Europene. O altă femeie, actuala șefă a Fondului Monetar Internațional, franțuzoaica Christine Lagarde, a fost nominalizată la conducerea Băncii Centrale Europene în locul lui Mario Draghi. Anunțurile au fost făcute după zile lungi de negocieri intense pentru găsire persoanelor potrivite pentru principalele cinci posturi de conducere ale Europei.

Premierul liberal belgian Charles Michel a fost și el nominalizat să îl înlocuiască la șefia Consiliului European pe actualul președinte, Donald Tusk. De asemenea, spaniolul Josep Borell urmează să devină noul șef al diplomației europene, în locul italiencei Federica Mogherini.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale

Toate nominalizările trebuie aprobate de către Parlamentul European.

“Am fost de acord cu întreg pachetul înainte de prima sesiune a Parlamentului European”, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

El a salutat “echilibrul perfect de genuri” și a precizat că Germania s-a abținut de la nominalizarea doamnei von der Leyen dar a subliniat că însuși cancelarul Angela Merkel a susținut-o.

Dacă rolul doamnei von der Leyen este acceptat, va fi pentru prima dată în aproape 60 de ani când un politician german va fi la conducerea executivului european. Mai rămâne de stabilit nominalizatul pentru funcția de președinte al Parlamentului European.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.