.

Uriasa infractiune cibernetica, prejudiciu de 100 de milioane de dolari

Distribuie prietenilor tai!

A fost destructurata o retea foarte complexa de infractiuni cibernetice, care actiona in toata lumea si care, cu ajutorul virusului GozNym, a infectat zeci de mii de calculatoare, mai ales in Statele Unite si Europa.  Prejudiciul se ridia la aproximativ 100 de milioane de dolari.

Destructurarea retelei a fost posibila datorita cooperarii intre SUA, Georgia, Ucraina, Moldova, Germania, Bulgaria, Europol si Eurojust. Hackerii au infectat computerele victimelor si au furat date bancare. Printre victime sunt oameni de afaceri, companii, ONG-uri.

Potrivit presei din Republica Moldova, gruparea s-a format pe forumuri inchise, de limba rusa, unde hackerii si-au prezentat, fiecare, aptitudinile. Apoi gruparea  a inceput sa actioneze sub coordonarea unui lider, care acum e cercetat penal in Georgia, Alexander Konovolov, in varsta de 35 de ani, cunoscut pe forumuri sub numele de “none_1” si  “NoNe”.

Cativa membri ai gruparii au fost pusi sub acuzare in SUA. Europol e pe urmele a 5 rusi, care, deocamdata, nu a fost prinsi. Un hacker care s-a ocupat de criptare e cercetat penal in Republica Moldova.

Interesant:   Ce serie de laptopuri Acer este dedicată gamingului?

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.