.

Uniunea Europeana se izoleaza de restul lumii

Distribuie prietenilor tai!

Uniunea Europeana işi inchide frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile, in cadrul eforturilor de a stopa raspandirea coronavirusului.

Sunt restrictionate calatoriile non-esentiale spre Uniunea Europeana, cu unele derogari, pentru o perioada initiala de 30 de zile, in contextul in care Europa a devenit noul epicentru al pandemiei mondiale cu coronavirus.

“Cu cat vor exista mai putine calatorii, cu atat mai bine vom putea limita raspandirea virusului” – a declarat presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.  Restrictiile nu ii vizeaza pe britanici, care sunt considerati in continuare cetateni europeni, a precizat sefa Comisiei.

Alte categorii exceptate

Sunt exceptate rezidentii de lunga durata in Uniunea Europeana, membrii de familie ai cetatenilor europeni, diplomatii, personalul esential, precum medici, infirmiere, ingrijitori, cercetatori si experti care contribuie la lupta impotria noului virus.

Franta, masuri dure pentru a opri epidemia

“Suntem in razboi”, a declarat presedintele Frantei, Emmanuel Macron, intr-o interventie televizata, in care a anuntat un set de masuri extrem de dure. Franta se confrunta cu peste 6000 de imbolnaviri si aproape 150 de decese provocate de noul coronavirus.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

In declaratia sa televizata, care a durat 20 de minute, Macron a anuntat masuri fara precedent in perioada post-belica. El le-a spus francezilor ca nu mai au voie sa iasa pe strada decat pentru a merge la serviciu si pentru probleme urgente. Restrictiile de circulatie sunt in vigoare cel putin 15 zile.

Germania incremeneste

Se opresc multe activitati si in Germania. Cancelarul Angela Merkel a anuntat inchiderea majoritatii magazinelor nealimentare. De asemenea, se interzis slujbele religioase cu public. Merkel le-a cerut germanilor sa-si anuleze vacantele, in tara sau in strainatate. Scolile au fost inchise de cateva zile.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.