.

Uniunea Europeană cumpără arme pentru Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme şi alte echipamente către Ucraina, care se confruntă la ora actuală cu o invazie din partea Rusiei, a anunţat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizând că aceasta este o premieră pentru UE, transmite AFP.

Bruxelles va propune Celor 27 de state membre să utilizeze o linie de finanţare de urgenţă a UE “pentru a furniza forţelor ucrainene arme letale, precum şi carburant, echipamente de protecţie şi articole medicale”, punând astfel capăt “tabuului potrivit căruia Uniunea Europeană nu furnizează arme beligeranţilor”, a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Ambasada Rusiei în Bosnia şi Herţegovina a declarat – duminică – că nu există niciun fel de invazie rusă în Ucraina şi a acuzat SUA de destabilizarea acestei ţări şi că i-ar pregăti acelaşi scenariu ca în Ucraina, relatează agenţia de presă Hina.

Pe pagina sa de Facebook, Ambasada Rusiei la Zagreb reacţionează la o postare a misiunii diplomatice americane din Bosnia-Herţegovina pe Instagram, care citează responsabili ruşi afirmând înaintea agresiunii împotriva Ucrainei că nu va fi niciun atac şi că Occidentul răspândeşte o falsă propagandă avertizând despre acesta.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

“Au minţit”, scrie ambasada SUA la Zagreb, citând declaraţii ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ale purtătorului de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov şi ale ambasadorului rus la Washington, Anatoli Antonov.

“Ca de obicei, americanii mint. Pentru că nu există nicio invazie. În schimb, există o operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a regimului ucrainean”, a răspuns Ambasada Rusiei în Bosnia-Herţegovina pe Facebook.

Misiunea diplomatică rusă îi acuză pe americani de militarizarea Ucrainei prin “pomparea de arme pentru bandele criminale”.

Ambasada rusă sugerează indirect că SUA pregătesc pentru Bosnia-Herţegovina un scenariu similar celui din Ucraina şi că subminează UE ca rival strategic.

Washingtonul este cel care obstrucţionează dialogul cu Bosnia-Herţegovina, ridicând popoarele constitutive unele împotriva altora şi opunându-se înlăturării “protectoratului străin anacronic care este reprezentat de Oficiul Înaltului Reprezentant”, susţine ambasada Rusiei la Zagreb.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.