.

Ungaria: turismul si industria ospitalitatii au mari probleme

Distribuie prietenilor tai!

Aceste doua sectoare sunt intr-o situatie mai dificila ca niciodata din cauza crizei provocate de pandemie.

Mii de oameni si-au abandonat locul de munca din turism sau industria ospitalitatii si probabil ca nu vor reveni niciodata. In jur de 40-50 de mii de oameni s-au orientat spre alte domenii, dupa carantina de luni de zile de anul trecut si restrictiile anti-COVID, care raman in continuare in vigoare.

Daca in 2019, in aceste sectoare lucrau aproape 195 de mii de oameni, acum numarul angajatilor a scazut la sub 140 de mii.  Potrivit Daily News Hungary, acum cativa ani era concurenta mare pentru un loc de munca in turism; acum insa, din cauza deficitului de personal, il pot obtine si cei fara niciun fel de pregatire. Sunt cazuri de hoteluri si restaurante unde managerii fac si curatenie, pentru ca nu reusesc sa mai angajeze personal, tinand cont ca situatia in aceste domenii e extrem de fluctuanta. Chiar daca salariile sunt bune, multi fosti angajati din HORECA prefera un loc de munca platit mai putin, dar mai stabil.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Unul dintre cele mai vechi restaurante din Ungaria si-a inchis portile dupa 140 de ani

Este vorba despre Karpatia, unul dintre cele mai vechi restaurante din Budapesta, un obiectiv emblematic al Ungariei. Dupa 140 de ani de existenta, Karpatia s-a inchis si a intrat in lichidare. Socul economico-financiar provocat de pandemie a fost prea violent, cu perioade de carantina prelungita, iar apoi lipsa clientilor.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.