.

Ungaria: soseste al doilea val COVID, se inchid granitele pentru straini

Distribuie prietenilor tai!

Seful cancelariei premierului ungar, Gergely Gulyás, a declarat ca al doilea val al pandemiei e deja in Europa si de aceea, de la 1 septembrie, Ungaria isi inchide granitele pentru toti strainii.

Gergely Gulyás, el insusi testat pentru COVID, dar avand doua teste negative, a anuntat noile restrictii decise de guvernul ungar pe fondul cresterii accelerate a numarului de cazuri COVID in toata Europa. Ungaria sta bine, cresterea numarului de pacienti noi e putin semnificativa, a spus el, “dar e clar ca boala se raspandeste iar”.

Astfel, de la 1 septembrie, strainii nu vor mai putea intra in Ungaria fara un motiv justificat. Iar cetatenii maghiari care se intorc din strainatate trebuie sa stea in carantina 14 zile sau sa aiba doua teste COVID negative. Nu se admit decat teste facute in Ungaria.

Precizari privind cetatenii romani

Romanii pot trece in continuare prin Ungaria, dar numai, in tranzit, daca se indreapta spre alte destinatii – a precizat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o cu Bogdan Aurescu, seful diplomatiei romane.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE

“Tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisa in continuare in aceleasi conditii si se va face prin aceleasi puncte de trecere a frontierei si pe aceleasi culoare rutiere stabilite” – precizeaza Ministerul Roman de Externe.

Actualele masuri raman in vigoare cel putin o luna. Dupa 30 de zile, vor fi reanalizate de guvern.

Guvernul ungar precizeaza ca nu se pune problema masurilor de carantina de la inceputul pandemiei, pentru ca acum s-au luat deja masuri si toate sectoarele sunt mult mai bine pregatite. 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.