.

Ungaria limiteaza drastic intrarea romanilor din cauza numarului mare de infectari

Distribuie prietenilor tai!

De miercuri, 15 iulie, la miezul noptii, persoanele care intra in Ungaria trebuie sa stea in carantina 14 zile. Doar doua teste COVID negative, realizate in ultimele 5 zile, la interval de 48 de ore, ii pot scapa pe romani de carantina. Cei care prezinta semne de boala vor fi intorsi din drum.

Guvernul de la Budapesta a decis clasificarea statelor, in functie de gravitatea epidemiei COVID, in trei categorii:

  • rosu – cetatenii din zonele rosii nu vor fi primiti in Ungaria;
  • galben – pot intra in Ungaria in anumite conditii. Romania face parte din lista galbena.
  • verde – cetatenii care pot intra in Ungaria fara probleme.

Ministerul roman de externe precizeaza ca, fiind pe lista galbena, cetatenilor care intra in Ungaria dinspre Romania le sunt aplicabile urmatoarele dispozitii:

– la intrarea in Ungaria vor fi supusi examinarii medicale, iar in cazul in care prezinta simptome specifice infectarii cu COVID-19, nu li se va permite accesul in Ungaria;

Interesant:   Atacuri rusesti in Ucraina, langa granita cu Romania

– in situatia in care nu prezinta simptome, acestia vor fi obligati sa intre in carantina pe teritoriul Ungariei pentru o perioada de 14 zile (institutionalizata sau prin izolare la domiciliu), fiind luati in evidentele autoritatilor sanitare ungare.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisa, fara impunerea carantinare sau autoizolare, cetatenilor care vin din Romania si care prezinta la punctul de frontiera doua teste moleculare negative pentru infectia cu SARS-CoV-2 efectuate in ultimele cinci zile. Cele doua teste trebuie efectuate la o diferenta de 48 de ore unul de celalalt, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba maghiara sau engleza.

Tranzitul si lucratorii sezonieri

Pentru cetatenii anumitor state vecine cu Ungaria se permite accesul pe o perioada de maximum 24 de ore, pe o raza de maximum 30 de kilometri de la frontiera.

De asemenea, lucratorii sezonieri din Romania pot intra pe teritoriul Ungariei, daca angajatorul ungar transmite politiei ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei in acest scop vor fi stabilite de conducerea politiei ungare.

Interesant:   Sfaturi utile: cum sa obtii eficient un parc fotovoltaic la costuri bune?

Cu privire la tranzit, autoritatile ungare au precizat, potrivit MAE roman, ca acesta este permis, in urmatoarele conditii:

  • durata tranzitului să nu depaseasca 24 de ore;
  • persoanele nu prezinta simptome COVID-19, pot demonstra scopul calatoriei, respectiv dreptul de intrare in tara de destinatie, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate, publicate pe pagina web a politiei ungare, fiind indicate in mod explicit locurile de oprire/odihna.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.