.

Un tâmplar din Tula, Rusia, a făcut un tanc de lemn

Distribuie prietenilor tai!

Un tânăr tâmplar din Tula, Rusia, a decis să marcheze într-o manieră deosebită împlinirea a 74 de ani a victoriei coaliției internaționale împotriva Germaniei naziste și a construit un tanc sovietic T-34. Din lemn. Și în mărime naturală.

Muhammadsharif Jalilov locuiește în orașul Tula care este centrul istoric al industriei de armament a țării, situat la sud de Moscova. El s-a decis să construiască tancul la sugestia unui prieten.

“Mi-a zis: hai, construiește un T-34, așa cum nu a mai reușit nimeni până acum”, a spus tâmplarul. A avut nevoie de trei ani pentru a construi tancul, la care a lucrat doar în timpul liber, iar pentru opera sa a cheltuit aproximativ 7.700 de dolari pentru materialele de construcție.

“Nu a fost vorba de bani ci de emoția pe care o am când lucrez opera mea,” a declarat Muhammadsharif. “Banii pe care alții în cheltuiesc pe băutură și țigări, eu îi cheltuiesc pe tanc. Îmi oferă satisfacție.”

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Muhammadsharif trăiește în Tula de șapte ani și provine dintr-o familie de tâmplari din Tadjikistan. E a spus că nu a avut nici un plan pentru tancul său. “Totul a fost în capul meu”, a spus tâmplarul.

Totuși, activitatea sa nu a fost lipsită de incidente. La un moment dat, s-a dus să măsoare șenilele unui tanc adevărat aflat într-un parc din Tula, iar oamenii aflați în jur l-au considerat suspect și au chemat poliția. Bărbatul spune că a avut probleme la construit șenilele și roțile tancului însă nu a reușit să pună mașinăria în mișcare. Din fericire, l-a ajutat un unchi, de profesie mecanic, în regiunea Leningrad.

“Mă tot bătea la cap să vin ca să îi instalez un motor, așa că, anul acesta, m-am decis să îl ajut”, a declarat unchiul Shamsidin Muhidinov. Pe lângă instalarea motorului, unchiul l-a ajutat să fixeze șenilele și roțile sub șasiu. Când tancul a fost terminat, Muhammadsharif a devenit cunoscut în toată Rusia cu opera sa, dar și în Tadjikistan. El a recunoscut că a dorit să-i dăruiască tancul președintelui Vladimir Putin, de Ziua Victoriei, ca semn al prieteniei eterne dintre Rusia și Tadjikistan, însă ideea sa nu s-a materializat. Acum, consiliul local din Tula analizează posibilitatea să instaleze tancul într-un parc memorial din oraș.

Interesant:   Biden, un cadavru politic
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.