.

Un român infectat cu coronavirus a călătorit cu avionul de pasageri de la Madrid la București

Distribuie prietenilor tai!

Un român infectat cu noul coronavirus a ajuns marţi, pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă de la Madrid, în care erau 60 de pasageri, persoana respectivă având certificat care atesta faptul că a fost testată pozitiv la COVID-19, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
“În cursul zilei de 17 martie, pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, arată GCS.
Astfel, persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.
Totodată, potrivit GCS, această persoană a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI “Matei Balş”.
“S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, mai arată sursa citată.
GCS precizează că aeronava în cauză aparţine unui operator privat.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.