.

Un roman castiga primaria in orasul german Goerlitz

Distribuie prietenilor tai!

Octavian Ursu, candidatul Uniunii Crestin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al orasului german Goerlitz din landul Saxonia, a castigat turul al doilea al alegerilor locale si a ajuns primar. Romanul a obtinut 55,1 la suta din voturi, in fata candidatului de la dreapta radicala – Alternativa pentru Germania.  

Octavian Ursu, 51 de ani, a plecat din Romania in 1990.  A absolvit Conservatorul la Bucuresti, iar la sosirea in Germania s-a angajat ca solist-instrumentist (trompeta) la Filarmonica din Goerlitz, oras considerat Hollywood-ul Germaniei. Activeaza in CDU din 2009 si s-a impus rapid pe scena politica locala. Un an mai tarziu, in 2010, a preluat conducerea biroului CDU din Goerlitz.

Turul al doilea ii aduce victoria romanului 

In primul tur al alegerilor pentru primaria Goerlitz, Octavian Ursu a obtinut putin peste 30 de procente, iar contracandidatul sau 34 la suta din voturi. Intre cele doua tururi de scrutin, conservatorii germani au facut campanie intensa pentru alegerea romanului, pentru a impiedica AfD, Alternativa pentru Germania – formatiune considerata de unii ca fiind extrema dreapta – sa obtina primaria. Imediat dupa anuntarea rezultatelor, pe paginile de Facebook ale lui Octavian Ursu – atat pe cea personala, cat si pe cea oficiala – au inceput sa curga felicitarile, din partea germanilor, dar si din partea romanilor de acasa.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Manuela

foto: Facebook Octavian Ursu

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.